Breaking News

«Όχι» σε Τσοχατζόπουλο για την αίτηση αποφυλάκισης

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ομόφωνα απέρριψε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων την αίτηση αποφυλάκισης του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου.

«Θέλω να σας εξηγήσω γιατί ζητάω την αποφυλάκισή μου. Είναι διότι τα δικά μου όρια προσωπικής αντοχής έχουν εξαντληθεί. Δεχθήκατε να αγνοήσετε κάποια δεδομένα, έναν άνθρωπο που σας λέει "ως εδώ". Εγώ αδυνατώ από εδώ και πέρα να σταθώ στο Δικαστήριο. Δεκτή η απόφαση σας, σεβαστή, σας ευχαριστώ πολύ!» είπε ο πρώην υπουργός μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

Όπως δημοσιεύει το Star.gr, σύμφωνα με το σκεπτικό, η αίτηση αναστολής της ποινής που ζήτησε ο κ. Τσοχατζόπουλος απορρίφθηκε διότι είναι ύποπτος για διάπραξη νέων αδικημάτων.

Μάλιστα, η εισαγγελέας σημείωσε πως τα προβλήματα υγείας που επικαλείται ο πρώην υπουργός μπορούν να αντιμετωπιστούν εντός της φυλακής.

Οι συνήγοροι του πρώην υπουργοί τόνισαν από την πλευρά τους πως ο κ. Τσοχατζόπουλος έχει δεσμευμένα ακίνητα και λογαριασμούς και πως άλλοι κρατούμενοι έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό αν και δεν έχουν την ηλικία του πρώην υπουργού (77 ετών).

«Θα είναι καλύτερα να φύγει αύριο με ένα φέρετρο από την φυλακή;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά ένας εκ των συνηγόρων του κ. Τσοχατζόπουλου, σημειώνοντας πως δεν πρέπει ο Άκης Τσοχατζόπουλος να συνθλίβει επειδή είναι το σύμβολο της κάθαρσης μίας άλλης εποχής.