Breaking News

Πέθανε ο Michael Cimino, σκηνοθέτης του «Ελαφοκυνηγού»

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών ο Μάικλ Τσιμίνο, ο Αμερικανός σκηνοθέτης, παραγωγός και συγγραφέας, βραβευμένος με Όσκαρ Σκηνοθεσίας για την ταινία του 1978 "Ο Ελαφοκυνηγός" (The Deer Hunter), η οποία πήρε παράλληλα και το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

Η ταινία είχε κερδίσει επιπλέον Όσκαρ Καλύτερου Β' Ανδρικού Ρόλου, Καλύτερου μοντάζ και Καλύτερου ήχου. Έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις καλύτερες στην ιστορία του Χόλιγουντ, ωστόσο η καριέρα του Τσιμίνο είχε σκαμπανεβάσματα. 

Χαρακτηριστικά η επόμενη ταινία του "Heaven's Gate" (1980) γνώρισε το χλευασμό και γράφτηκαν άσχημες κριτικές. Η ταινία ήταν μια οικονομική καταστροφή καθώς ο προϋπολογισμός ξέφυγε τέσσερις φορές πάνω από ότι είχε καθοριστεί, με αποτέλεσμα να οδηγήσει σε χρεωκοπία το στούντιο United Artists.

Συνολικά σκηνοθέτησε 8 ταινίες, μεταξύ των οποίων σε κάποιες υπέγραψε το σενάριο.

Σύμφωνα με το BBC, ο Eric Weissmann δήλωσε πως ο Τσιμίνο βρέθηκε νεκρός το Σάββατο, στο σπίτι του στο Λος Άντζελες, από φίλους του  οι οποίοι τον αναζήτησαν καθώς δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί του. Τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί.