Breaking News

Ποιος ήταν ο ήρωας Έλληνας που έσωσε την αδελφή του στο Μόναχο (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το γύρο του διαδικτύου κάνει από χθες η είδηση ότι ο νεαρός Έλληνας - μουσουλμάνος με καταγωγή από την κοινότητα Αράτου Ροδόπης - έσωσε την αδερφή του από τις σφαίρες του μακελάρη του Μονάχου.

Ο 18χρονος Χουσεΐν Νταϊτσίκ ζούσε με την οικογένειά του στη Γερμανία. Ήταν το ένα από τα τρίδυμα αδέρφια της οικογένειας.

Το μοιραίο απόγευμα της περασμένης Παρασκευής είχε πάει με την αδερφή του στο εμπορικό κέντρο "Olympia" στο Ολυμπιακό Πάρκο του Μονάχου, στην περιοχή Moosach, για να αγοράσουν δώρα για τους συγγενείς τους στην Ελλάδα.

Σε λίγες μέρες θα ερχόταν, όπως κάθε καλοκαίρι στην Ελλάδα, για να επισκεφτούν τη γιαγιά τους που μένει στο χωριό Άρατος, 15 χιλιόμετρα από την Κομοτηνή αλλά ο Χουσεΐν δεν πρόλαβε... Έχασε τη ζωή του όμως κατάφερε να σώσει την αδερφή του, σπρώχνοντάς την μακριά από τα πυρά του Ali Sonboly, σύμφωνα με δήλωση ανεξάρτητου δημοσιογράφου στο BBC 5 Live.


Ο πατέρας του μόλις έμαθε τα τραγικά υπέστη καρδιακή προσβολή και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, δημοσίευσε η Telegraph.

Οικογενειακός φίλος και γείτονας του πατέρα του, συγκλονισμένος από το χαμό του νεαρού, άνοιξε την καρδιά του και μίλησε στον Alpha για τη γιαγιά των παιδιών που τα περίμενε με λαχτάρα, για τον πατέρα τους, με τον οποίο ταξίδευαν μαζί στα καράβια, και για τα αδέρφια που τα χώρισε ο θάνατος.

Δείτε το ρεπορτάζ του Alpha.