Breaking News

Σαν σήμερα «έφυγε» η Τζένη Καρέζη (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
24 χρόνια συμπληρώνονται από το θάνατο της Τζένης Καρέζη. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12 Ιανουαρίου του 1932 και πέθανε στις 27 Ιουλίου 1992, μετά από τετραετή μάχη με τον καρκίνο. Λίγους μήνες πριν το θάνατό της είχε συγγράψει την αυτοβιογραφία της. Το πραγματικό της όνομα ήταν Ευγενία Καρπούζη.

Ήταν μόνιμη κάτοικος Αθηνών και μιλούσε γαλλικά και αγγλικά. Το 1951, χρονιά που αποφοίτησε από την Ελληνογαλλική Σχολή, πήρε μέρος στη θεατρική παράσταση Αντιγόνη του Σοφοκλή, που τότε παιζόταν στο ΡΕΞ. Την ίδια επίσης χρονιά έγινε δεκτή στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου από την οποία αποφοίτησε το 1954. 

Από τον Οκτώβριο του 1954, μαθήτρια ακόμα, άρχισε να εμφανίζεται στη θεατρική σκηνή στο Θέατρο Κοτοπούλη, σε ρόλους πρωταγωνιστικούς δίπλα στη Μελίνα Μερκούρη.

Πρωταγωνίστησε σε πολλές κωμωδίες και δράματα στον κινηματογράφο και τον θέατρο.

Η Τζένη Καρέζη έκανε δύο γάμους. Το 1962, παντρεύτηκε τον Ζάχο Χατζηφωτίου αλλά δύο χρόνια αργότερα χώρισαν. Τον Αύγουστο του 1968 παντρεύτηκε τον ηθοποιό Κώστα Καζάκο, με τον οποίο και απέκτησε ένα γιο, τον επίσης ηθοποιό Κωνσταντίνο Καζάκο. Μαζί πρωταγωνίστησαν σε πέντε κινηματογραφικές ταινίες, τρεις τηλεοπτικές σειρές και πολυάριθμα θεατρικά. Είχαν δημιουργήσει κοινό θίασο από το 1968 ως τον θάνατό της το 1992.

Δείτε στο βίντεο, που πρόβαλε τον περασμένο μήνα το "ΦΜ Live", άγνωστες λεπτομέρειες γα τη ζωή της.


Με πληροφορίες από: wikipedia