Breaking News

Σπάνιες φωτογραφίες από την «Πύλη της Κολάσεως»: Ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια στον κόσμο

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το ενεργό ηφαίστειο Erta Ale που αποκαλείται και «Gateway to Hell - Πύλη της Κολάσεως» βρίσκεται στην περιοχή Αφάρ της βορειοανατολικής Αιθιοπίας. Είναι ενεργό από το 1906 και από τότε παρατηρείται συνεχής ροή λάβας.

Η τελευταία μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2005, προκαλώντας το θάνατο 250 ανθρώπων. Εκκενώσεις οικισμών, μετά από εκρήξεις λάβας, υπήρξαν τον Αύγουστο του 2007 ενώ η πιο πρόσφατη έκρηξη σημειώθηκε το Νοέμβριο του 2008.

Ο 38χρονος Πορτογάλος φωτογράφος Joel Santos ταξίδεψε στην Αιθιοπία και κατέγραψε, κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, σπάνιες και εκπληκτικές φωτογραφίες. Κάποιες τις τράβηξε ρισκάροντας να βρεθεί στην άκρη του ηφαιστείου, που μοιάζει με λίμνη από λάβα, ενώ σε κάποιες άλλες χρησιμοποίησε drone.

"Ήταν από τις πιο επικίνδυνες φωτογραφίσεις που έχω κάνει. Ήμουν μόλις 20 μέτρα μακριά από την λάβα και ένα μέτρο από την άκρη του ηφαιστείου" δήλωσε στη MailOnline Travel.

Και πρόσθεσε: "Το πραγματικό πρόβλημα στο Erta Ale είναι ότι το χείλος του κρατήρα αλλάζει πάντα καθώς η λίμνη από λάβα κινείται πάνω - κάτω. Ειδικά όταν ξεχειλίζει, αλλάζει οποιαδήποτε προηγούμενη γνώση που θα μπορούσε κανείς να έχει σχετικά με το έδαφος, το οποίο μπορεί να γίνει μαλακό και να σας βυθίσει μέσα στη λάβα. Πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί".

Δείτε τις φωτογραφίες του Joel Santos που δημοσιοποίησε η Daily Mail.