Breaking News

«Σπασμένα» νεύρα και λιποθυμίες στο Dover: Πρωτοφανές μποτιλιάρισμα για χιλιάδες Βρετανούς (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Απίστευτη ταλαιπωρία για χιλιάδες Βρετανούς στην "πόλη - λιμάνι" Dover, στη νοτιοανατολική Αγγλία, που αποτελεί πέρασμα μέσω φέρι για τη Γαλλία.

Οι φωτογραφίες που δέρνει στη δημοσιότητα η Daily Mail, καταγράφουν ένα τεράστιο μποτιλιάρισμα μήκους πολλών χιλιομέτρων καθώς, όπως αναφέρει η εφημερίδα, το Γαλλικό κράτος επέβαλε εξονυχιστικούς ελέγχους ασφαλείας στον απόηχο της τρομοκρατικής επίθεσης στη Νίκαια την περασμένη εβδομάδα.

Περισσότεροι από 250.000 οδηγοί, πολλοί από τους οποίους ξεκίνησαν για διακοπές, εγκλωβίστηκαν για ώρες ενώ αρκετοί αναγκάστηκαν να κοιμηθούν τη νύχτα στα οχήματά τους.


Οι Βρετανοί μάλιστα εκφράζουν στα κοινωνικά δίκτυα τους φόβους τους αν οι έλεγχοι αυτοί είναι μια έμμεση τιμωρία για το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου στο οποίο αποφασίστηκε η έξοδος από την ΕΕ.

Κάποιος έγραψε ότι μετά από 20 ώρες αναμονής η ανιψιά του περπάτησε για να πάει να αγοράσει φαγητό και λιποθύμησε στο βενζινάδικο. "Είναι ντροπή" πρόσθεσε. Μια γυναίκα έγραψε επίσης ότι μετά από 10 ώρες προχώρησε μόνο 1 μίλι με το αυτοκίνητό της!


Εκπρόσωπος από το λιμάνι του Dover είπε ότι: "Υπάρχει μία εξονυχιστική κατάσταση ασφαλείας στα γαλλικά σύνορα που βρίσκονται απέναντι από το λιμάνι του Dover. Οι γαλλικές συνοριακές αρχές λειτουργούν σε ένα αυξημένο επίπεδο ασφάλειας". Κάποια στιγμή μάλιστα διαπιστώθηκε και έλλειψη προσωπικού με έναν μόνο Γάλλο να ελέγχει εκατοντάδες επιβάτες λεωφορείων.

Η αστυνομία προειδοποίησε ότι η τεράστια ουρά, που έχει έκταση πάνω από 10 μίλια, μπορεί να διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα. Από το Υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας δήλωσαν αργά το Σάββατο το βράδυ ότι θα στείλουν συνοριακή δύναμη να βοηθήσει τις γαλλικές αρχές.

Δείτε το βίντεο που ανέβασε στο youtube το BBC.


Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στο σημείο η φωτογραφία που ανέβασε ο Amy Capron στα κοινωνικά δίκτυα. Ο ίδιος ταξίδευε από το Dover με τη σύζυγο του και τα παιδιά τους. Κάποια στιγμή δεν άντεξαν και τηγάνισαν λουκάνικα...