Breaking News

Συνελήφθη ο φερόμενος ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης πειρατικής ιστοσελίδας για torrents

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ένας Ουκρανός φέρεται να είναι ο επικεφαλής του μεγαλύτερου online σάιτ πειρατεiας στον κόσμο, το Κίckass Torrents, κατηγορούμενος για παράνομη διανομή ταινιών, μουσικής και άλλου περιεχομένου συνολικής αξίας πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

Σύμφωνα με το αυστραλιανό ABC News, το Υπουργείο Δικαιοσύνης μήνυσε τον 30χρονο Ουκρανό Artem Vaulin, ο οποίος συνελήφθη στην Πολωνία. Οι αμερικάνικες Αρχές τον αναζητούν για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και άλλες κατηγορίες.

Ο Ουκρανός φέρεται να είναι ο ιδιοκτήτης του Κίckass Torrents (KAT), το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει ξεπεράσει ακόμη και το Pirate Bay.

Σύμφωνα με τη μήνυση που κατατέθηκε "Η ιστοσελίδα προσφέρει ένα εξελιγμένο και εύχρηστο περιβάλλον στο οποίο οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να αναζητήσουν και να εντοπίσουν περιεχόμενο το οποίο προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα".

Η ιστοσελίδα διανέμει (μέσω κατεβάσματος από torrents) ταινίες, βιντεοπαιχνίδια, μουσική και άλλο οπτικοακουστικό υλικό και εκτιμάται ότι κατέχει την 69η θέση στο διαδίκτυο, σύμφωνα με δήλωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

"Σε μια προσπάθεια να αποφύγει την επιβολή του νόμου, ο Vaulin φέρεται να στηρίχθηκε σε διακομιστές που βρίσκονται σε χώρες σε όλο τον κόσμο και μετακόμισε τους τομείς του. Η σύλληψή του στην Πολωνία, όμως, αποδεικνύει και πάλι ότι οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου μπορεί να τρέξουν αλλά δεν μπορούν να κρυφτούν από τη δικαιοσύνη" δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Βοηθός Εισαγγελέα Leslie Caldwell.

Το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σικάγου διέταξε την κατάσχεση ενός τραπεζικού λογαριασμού και  το κλείσιμο 7 ονομάτων τομέα (7 ιστοσελίδες) που έχουν σχέση με την συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Οι αρμόδιοι υπάλληλοι είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και να εντοπίσουν τον Vaulin μέσα από τα αρχεία που παρέχονται από την Apple για λογαριασμό του iCloud.

Η αξία του Κίckass Torrents εκτιμάται σε περισσότερα από 54 εκατομμύρια δολάρια ενώ τα ετήσια έσοδα από τις διαφημίσεις είναι από 12,5 μέχρι 22,3 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την καταγγελία.

Η ιστοσελίδα έχει μετακινήσει αρκετές φορές τους τομείς της καθώς αποκλείστηκε στη Βρετανία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, τη Δανία, το Βέλγιο και τη Μαλαισία - αναφέρει επίσης η καταγγελία - και βασίστηκε σε ένα δίκτυο εξυπηρετητών υπολογιστών που βρίσκονται σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου και του Σικάγο.

Πηγή: abc.net.au