Breaking News

«Hey Jude»: Η μέρα που οι Beatles κυκλοφορούν το πρώτο τραγούδι με δική τους δισκογραφική (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Σαν σήμερα, στις 26 Αυγούστου 1968, οι Beatles κυκλοφορούν το «Hey Jude», το πρώτο τραγούδι τους με τη δική τους δισκογραφική εταιρία Apple.

Το «Hey Jude» γράφτηκε από τον Paul McCartney, αλλά πιστώνεται και στον John Lennon. Η μπαλάντα αυτή, αρχικά λεγόταν «Hey Jules» και γράφτηκε από τον McCartney για να ηρεμεί τον γιο του Lennon, μετά το διαζύγιο που είχε πάρει ο δεύτερος με τη Cynthia Lennon. Το single αυτό ήταν το πρώτο που κυκλοφόρησε το συγκρότημα για την Apple Records, το 1968.

Το τραγούδι αυτό ήταν το μεγαλύτερο (σε χρόνο) που έφτασε στην κορυφή των βρετανικών charts. Επιτυχία γνώρισε και στις ΗΠΑ, όπου για εννέα εβδομάδες βρισκόταν στην κορυφή. Το single πούλησε περίπου 8 εκατομμύρια αντίτυπα, ενώ οι κριτικές ήταν ως επί το πλείστον θετικές. Μεταξύ άλλων διακρίσεων, το περιοδικό Billboard, το 2013, το συμπεριέλαβε στα Σπουδαιότερα Τραγούδια όλων των Εποχών, στη 10η θέση.

Για το φινάλε του ομώνυμου video clip, επιστρατεύτηκαν περίπου 300 άτομα, θαυμαστές τους και κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από το «Abbey Road Studios».