Breaking News

«Έφαγα τυρί στην Κω και κατέληξα σε αναπηρική καρέκλα» λέει νεαρή Βρετανίδα τουρίστρια (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Βρετανίδα τουρίστρια υποστηρίζει ότι κατέληξε σε αναπηρική καρέκλα μετά από μια βακτηριακή λοίμωξη που κόλλησε από την κατανάλωση μη παστεριωμένου τυρού στην Ελλάδα, αναφέρει η Telegraph που επικαλείται δημοσίευμα της Mirror.

Το 2013, λίγες εβδομάδες μετά τις διακοπές της στην Κω με τους γονείς της, η Sam Philpott αρρώστησε. Υπέφερε από έντονες ημικρανίες, έκανε συνέχεια εμετό, ανέβασε πυρετό και ένοιωθε ναυτία, εξάντληση και συνεχή κόπωση. Η κατάστασή της επιδεινώθηκε και τώρα νοιώθει αφόρητους πόνους και έχει δυσκολία στην κίνησή της. Παράλληλα εμφανίζει συμπτώματα απώλειας μνήμης, αϋπνία ενώ παρουσιάζει μέχρι και πρόβλημα στην ομιλία της.

Η 22χρονη πιστεύει ότι πάσχει από Βρουκέλλωση που οφείλεται στην κατανάλωση μη παστεριωμένου τυριού στην Κω.

Η Βρουκέλλωση (ή αλλιώς μελιταίος πυρετός) είναι ένα λοιμώδες νόσημα το οποίο προκαλείται από το βακτήριο της βρουκέλλας. Το νόσημα παρατηρείται τόσο στα ζώα όσο και στον άνθρωπο και μεταδίδεται και από τα ζώα στον άνθρωπο. Το στέλεχος το οποίο προσβάλλει κυρίως τον άνθρωπο είναι η brucella melitensis που συναντάται κατά βάση στα αιγοπρόβατα.

"Ποιος θα φανταζόταν ότι το μη παστεριωμένο τυρί, το οποίο ήταν νόστιμο και μου έφερνε στιγμιαία ευτυχία, θα μπορούσε να μου προκαλέσει τόσα προβλήματα" δήλωσε η ίδια στην Mirror και πρόσθεσε ότι χρησιμοποιούσε τυρί παντού, στις πίτσες που έτρωγε, στα σάντουιτς, στις σαλάτες.

"Κάθε μπουκιά που έτρωγα με οδηγούσε, χωρίς να το ξέρω, στην κατάσταση που είμαι σήμερα" είπε χαρακτηριστικά.

Η 22χρονη νοσηλεύεται πλέον σε νοσοκομείο στη Φλόριντα όπου λαμβάνει ενδοφλέβια θεραπεία με αντιβιοτικά και συμπληρώματα βιταμίνης. Από την πλευρά τους οι γιατροί επιβεβαιώνουν ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι η Sam Philpott να κόλλησε το βακτήριο της βρουκέλλας από το τυρί που κατανάλωσε.

Δείτε το βίντεο που ανέβασε, στο κανάλι του στο youtube, o 24χρονος αδερφός της Joe ο οποίος δήλωσε στη Mirror: "Στην κλινική είπαν ότι είναι από τους χειρότερες ασθενείς που έχουν δει, από την άποψη του πόσο μακριά έχει προχωρήσει η ασθένειά της".