Breaking News

«Έφυγε» από τη ζωή ο σπουδαίος ηθοποιός Gene Wilder (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο σπουδαίος Αμερικανός ηθοποιός σεναριογράφος, σκηνοθέτης και συγγραφέας Gene Wilder, απεβίωσε σε ηλικία 83 ετών κάτι που επιβεβαίωσε και η οικογένειά του.

Γεννήθηκε στις 11 Ιουνίου 1933 και το πραγματικό του όνομα ήταν Jerome Silberman.

Τα πρώτα βήματα της καριέρας του τα έκανε στο Broadway ενώ πρεμιέρα στη μεγάλη οθόνη του κινηματογράφου έκανε με ένα σύντομο ρόλο στο «Μπόνι και Κλάιντ» (1967).

Πρωταγωνίστησε σε πολλές ταινίες. Έγινε γνωστός για τους ρόλους του στις ταινίες «Willy Wonka & the Chocolate Factory - Ο Γουίλι Γουόνκα και το Εργοστάσιο Σοκολάτας» (1971), «Μπότες, σπιρούνια και καυτές σέλες - Blazing Saddles» (1974), Young Frankenstein (1974 ) ενώ ήταν απολαυστικός στην ταινία «The Woman in Red - Η γυναικάρα με τα κόκκινα» (1984) (φωτογραφία που ακολουθεί).


Ήταν δύο φορές υποψήφιος για Όσκαρ και συνεργάστηκε με τον σεναριογράφο και σκηνοθέτη Mel Brooks καθώς και τον stand-up κωμικό Richard Pryor.

Είχε διαγνωστεί με λέμφωμα non-Hodgkins το 1989. Ο ανιψιός του επιβεβαίωσε ότι ο ηθοποιός πέθανε την Κυριακή στο Stamford του Κονέκτικατ των ΗΠΑ, λόγω επιπλοκών από τη νόσο του Αλτσχάιμερ.


Παντρεύτηκε 4 φορές και υιοθέτησε το παιδί από τη δεύτερη σύζυγό του Mary Joan Schutz.

Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο ενώ ακολούθησαν αφιερώματα από όλα τα μεγάλα διεθνή ηλεκτρονικά δίκτυα.

Στα κοινωνικά δίκτυα πολλοί καλλιτέχνες εξέφρασαν τη λύπη τους για το χαμό του. Ανάμεσά τους ο συνεργάτης και φίλος του Mel Brooks, οι ηθοποιοί Jim Carrey και Russell Crowe κ.α.

Το βίντεο από την ταινία «Η γυναικάρα με τα κόκκινα»...


Με πληροφορίες από: BBC