Breaking News

Η Alpha Bank ενέκρινε τη χρηματοδότηση της Σκλαβενίτης για τη διάσωση της Μαρινόπουλος

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Alpha Bank ενέκρινε ομόφωνα τη συμφωνία για τη χρηματοδότηση της Σκλαβενίτης, που αποτελεί σημαντικό βήμα για την ολοκλήρωση του deal διάσωσης της Μαρινόπουλος.

Όπως δημοσιεύει το bankwars.gr, την Πέμπτη αναμένεται να συνεδριάσουν για το θέμα διοικητικά συμβούλια της Εθνικής Τράπεζας και της Πειραιώς, ενώ η πρόταση έχει περάσει ήδη από τις αρμόδιες επιτροπές των δύο τραπεζών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Eurobank έχει ήδη εγκρίνει τη χρηματοδότηση.

Το σχέδιο προβλέπει τη διάσωση της Μαρινόπουλος, μέσω της διαδικασίας των άρθρων 106β και του πτωχευτικού νόμου. Βάσει αυτού:

Το σύνολο, σχεδόν, της Μαρινόπουλος θα περάσει σε μια νέα εταιρεία, με νέο ΑΦΜ (σ.σ. χρήση των διατάξεων του άρθρου 106 θ), η οποία θα ελέγχεται μετοχικά κατά 100% από τη Σκλαβενίτης. Η τελευταία δεσμεύεται να βάλει άμεσα 70 εκατ. ευρώ στη νέα εταιρεία και άλλα 55 εκατ. ευρώ στον δεύτερο χρόνο λειτουργίας της.

Ταυτόχρονα, οι τράπεζες συμφώνησαν να δανειοδοτήσουν τη νέα εταιρεία με 360 εκατ. ευρώ. Το δάνειο θα είναι δεκαετές balloon (το μεγαλύτερο μέρος θα εξοφληθεί στη λήξη), με επιτόκιο μόλις 1,5%, καθώς οι τράπεζες θα έχουν το δικαίωμα να το κεφαλαιοποιήσουν, αποκτώντας το 25% του μετοχικού κεφαλαίου της νέας εταιρείας.