Breaking News

Η συνέντευξη του Τ. Αλεξιάδη στον Σκάι: Τι είπε για ΕΝΦΙΑ, χρέη και 100 δόσεις (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης μίλησε στην εκπομπή "Αταίριαστοι" του Σκάι για όλα τα φλέγοντα φορολογικά ζητήματα.

Όπως είπε τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ ήταν να βγούνε στις 18 Αυγούστου αλλά υπήρξε κάποιο πρόβλημα και τελικά θα αναρτηθούν στο gsis.gr τις επόμενες ημέρες, πιθανώς εντός του Αυγούστου.

Ο φόρος θα καταβληθεί σε 5 δόσεις, κάτι που δεν πρόκειται να αλλάξει παρά την καθυστέρηση στην ανάρτηση των εκκαθαριστικών.

«Για τη μεγάλη κατηγορία κόσμου ο ΕΝΦΙΑ θα είναι ο ίδιος ή και λιγότερος από πέρυσι. Για μικρή κατηγορία κόσμου θα είναι περισσότερο από πέρυσι. Θα πληρώσουν περισσότερο φόρο αυτοί που έχουν μεγάλη και πολύ μεγάλη περιουσία» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αλεξιάδης διέψευσε τους ελέγχους σε Facebook, Twitter και Instagram με σκοπό την πάταξη της φοροδιαφυγής ενώ κάλεσε τους πολίτες - είτε έχουν χρέη στην εφορία είτε όχι - να δηλώσουν έναν ακατάσχετο τραπεζικό λογαριασμό όπου θα έχουν 1.250 ευρώ το μήνα χωρίς να έχουν κίνδυνο κατασχέσεων.

Επίσης, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι δεν θα υπάρξει νέα ρύθμιση 100 δόσεων για χρέη προς το Δημόσιο και κάλεσε επίσης όσους έχουν οφειλές να τις πληρώνουν ή να τις ρυθμίσουν. "Δεν πρέπει να έχουμε μία λογική ότι θα έρχονται συνέχεια καινούριες ρυθμίσεις" τόνισε ο υπουργός.

Δείτε στο βίντεο από τον Σκάι ολόκληρη τη συνέντευξή του.