Breaking News

Ιταλία: Σε κλίμα οδύνης η τελετή των θυμάτων του σεισμού - Συγκινεί το σημείωμα ενός πυροσβέστη (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ημέρα πένθους χθες στην Ιταλία που προσπαθεί να συνέλθει από τον φονικό σεισμό που έπληξε τις κεντρικές περιοχές της χώρας.

Στο Ascoli Piceno πραγματοποιήθηκε τελετή με τον επίσκοπο Τζιοβάνι Ντ' Ερκόλε να μνημονεύει ένα προς ένα τα ονόματα των 35 νεκρών και τους συγγενείς και φίλους να αποχαιρετούν σε κλίμα οδύνης τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν ο Πρωθυπουργός Matteo Renzi και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Sergio Mattarella ο οποίος νωρίτερα επισκέφθηκε το χωριό Amatrice που είχε τις περισσότερες απώλειες, 235 από τους συνολικά 291 νεκρούς.


Όπως δημοσιεύει το BBC ένας πυροσβέστης άφησε ένα σημείωμα στο φέρετρο της 8χρονης Giulia το οποίο έγραφε: "Γεια σου μικρή. Συγχώρεσέ μας αν φτάσαμε πολύ αργά αλλά θα ήθελα να ξέρεις ότι κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να σε βγάλουμε έξω. Όταν επιστρέψω στο σπίτι μου στην L'Aquila, θα ξέρω ότι υπάρχει ένας άγγελος στον ουρανό που με βλέπει και ότι τη νύχτα θα λάμπεις σαν αστέρι. Αντίο Giulia, σε αγαπώ αν και ποτέ δεν με έχεις γνωρίσει".


Δείτε το βίντεο του Euronews.