Breaking News

Ιταλία: Ανείπωτη τραγωδία από τον καταστροφικό σεισμό - Πάνω από 240 οι νεκροί (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Εφιαλτικές στιγμές περνά η Ιταλία μετά τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 6.2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε τις κεντρικές περιοχές της χώρας στις 3:36 τοπική ώρα τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης ήταν κοντά στο χωριό Accumoli, 47 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Περούτζια και 100 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Ρώμης.

Τουλάχιστον 247 είναι οι νεκροί και περισσότεροι από 360 οι τραυματίες ενώ υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί καθώς υπάρχουν δεκάδες αγνοούμενοι.

Ο σεισμός, που κατέστρεψε τα χωριά Amatrice, Accumoli, Arquata del Tronto και Pescara del Tronto, ήταν τόσο ισχυρός που ταρακούνησε ακόμη και κτίρια στο κέντρο της Ρώμης και έγινε αισθητός  μέχρι και την Κροατία.


Περίπου 100 άνθρωποι αγνοούνται στο χωριό Arquata del Tronto όπου και βρέθηκε νεκρό ένα νεογέννητο μωρό.

Στο χωριό Accumoli σκοτώθηκε μία τετραμελής οικογένεια, συμπεριλαμβανομένων δύο μικρών παιδιών, ηλικίας 8 μηνών και 9 ετών.

Η αναζήτηση στα ερείπια για επιζώντες συνεχίστηκε και το βράδυ της Τετάρτης. Χωριά έχουν σβηστεί σχεδόν από το χάρτη και οι μάρτυρες κάνουν λόγο για «Κόλαση του Δάντη»...













Πηγή: Daily Mail