Breaking News

Κίνα: Εγκαινιάστηκε η ψηλότερη και μεγαλύτερη γυάλινη γέφυρα στον κόσμο (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η κρεμαστή γέφυρα με το γυάλινο δάπεδο στην Κίνα που παρουσιάστηκε επίσημα στο κοινό για πρώτη φορά το Σάββατο, φαντάζει ιδανική για όσους είναι εθισμένοι στα μεγάλα ύψη.

Διασχίζει ένα φαράγγι στα βουνά της πόλης Zhangjiajie, στο βορειοδυτικό τμήμα της κεντρικής επαρχίας Hunan.

Βρίσκεται στην περιοχή που ενέπνευσε την ταινία Avatar και θεωρείται ότι είναι "η ψηλότερη και μεγαλύτερη γέφυρα με γυάλινο δάπεδο στον κόσμο". Σύμφωνα με δημοσιεύματα των τοπικών ΜΜΕ, ένας φωτογράφος του Χόλιγουντ επισκέφθηκε την περιοχή το 2008, καταγράφοντας εικόνες που χρησιμοποιήθηκαν στην ταινία.


Η γέφυρα, την οποία σχεδίασε ο Ισραηλινός αρχιτέκτονας Haim Dotan, έχει μήκος περίπου 430 μέτρα, πλάτος 6 μέτρα και είναι κρεμασμένη σε ύψος 300 μέτρων. Σύμφωνα με δήλωση υπαλλήλου στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua "αποτελείται από 99 πλάκες διαφανούς γυαλιού  και μπορεί να μεταφέρει μέχρι 800 άτομα την ίδια στιγμή".

Ωστόσο μόνο σε 600 ανθρώπους την ίδια στιγμή θα επιτρέπεται η διέλευση της γέφυρας και συνολικά σε 8.000 ανθρώπους κάθε μέρα. Οι τουρίστες θα πρέπει να κλείνουν τα εισιτήριά τους μια ημέρα νωρίτερα, με κόστος 138 γιουάν (18.32 ευρώ). Οι πιο τολμηροί θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν bungee jumping

Μετά από τη γυάλινη γέφυρα που εγκαινιάστηκε επίσης στην επαρχία Hunan το 2015, αλλά ακολούθησαν ανησυχητικές ρωγμές, οι Αρχές της Zhangjiajie έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή στην ασφάλεια της κατασκευής.

Στα εγκαίνια χιλιάδες τουρίστες σχημάτισαν ουρές για να επισκεφτούν τη γέφυρα. Δείτε το βίντεο του RT και τις φωτογραφίες που δημοσιεύει η Daily Mail...






Πηγή: Daily Mail