Breaking News

Μεγαλειώδη συγκέντρωση του Ερντογάν που μίλησε πάλι για τη θανατική ποινή (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ομιλία μπροστά σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στην πλατεία Γενί Καπί, στην Κωνσταντινούπολη, πραγματοποίησε την Κυριακή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι θα εγκρίνει την επιστροφή της θανατικής ποινής αν το επιθυμεί ο λαός και υποστηριχθεί και από το κοινοβούλιο.

"Η κυριαρχία ανήκει στο λαό. Αν οι άνθρωποι πάρουν αυτή την απόφαση, είμαι βέβαιος ότι τα πολιτικά κόμματα θα ακολουθήσουν" είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι και άλλες χώρες εφαρμόζουν τη θανατική ποινή.

Το πλήθος που συγκεντρώθηκε για να ακούσει την ομιλία του ξεπέρασε τα 3 εκατομμύρια σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε επίθεση για ακόμη μία φορά στον κληρικό με έδρα τις ΗΠΑ, Fethullah Gulen, τον οποίο θεωρεί υπεύθυνο για την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, επισημαίνοντας την ανάγκη να καταστραφεί με κάθε τρόπο. Ο Gulen ωστόσο εξακολουθεί να αρνείται ότι είχε οποιαδήποτε ανάμειξη.


Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γκιλντιρίμ υποσχέθηκε πως ο Gulen θα έρθει στην Τουρκία και θα πληρώσει το τίμημα για την απόπειρα πραξικοπήματος.

Επίσης, σε μια σπάνια δημόσια εμφάνιση, στη συγκέντρωση μίλησε και ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας, Hulusi Akar, ο οποίος δήλωσε ότι οι προδότες θα τιμωρούνται με τον πιο σκληρό τρόπο ενώ ευχαρίστησε τους πολίτες για το ρόλο τους στην ήττα της εξέγερσης.

Να σημειωθεί ότι στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν θρησκευτικές προσωπικότητες και οι ηγέτες των δύο εκ των τριών κόμματων της αντιπολίτευσης. Το κουρδικό κόμμα δεν προσκλήθηκε.


Πληροφορίες από: BBC