Breaking News

Νέος νόμος επιτρέπει στους φοιτητές του Τέξας να οπλοφορούν εντός των πανεπιστημίων

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Οι φοιτητές της πολιτείας του Τέξας έχουν το δικαίωμα από τη Δευτέρα να "κουβαλάνε" μαζί τους εκτός από βιβλία και... όπλα.

Με αφορμή τη χθεσινή "μαύρη" 50η επέτειο από την πρώτη μαζική ένοπλη επίθεση σε εκπαιδευτικό ίδρυμα στις ΗΠΑ, η πολιτεία του Τέξας έθεσε σε εφαρμογή το νόμο που επιτρέπει πλέον την ελεύθερη οπλοφορία σε όλα τα δημόσια κολέγια και πανεπιστήμιά της για τους φοιτητές που είναι τουλάχιστον 21 ετών και έχουν άδεια οπλοφορίας, σύμφωνα με το NBC News.

Στις 1 Αυγούστου 1966 ο φοιτητής της μηχανολογίας του πανεπιστημίου του Τέξας, Charles Whitman, ανέβηκε στον 28ο όροφο του πύργου με το ρολόι του πανεπιστημίου και πυροβόλησε 49 από τους ανθρώπους που κινούνταν στους χώρους του ιδρύματος. Το αποτέλεσμα ήταν να χάσουν την ζωή τους 16 άνθρωποι και να τραυματιστούν οι υπόλοιποι. Τελικά ο φοιτητής πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από αστυνομικό. Το αιματηρό περιστατικό αποτέλεσε μία από τις πιο θανατηφόρες μαζικές εκτελέσεις στην αμερικανική ιστορία.

Σε πιο πρόσφατο περιστατικό, το 2007, ένας φοιτητής στο Virginia Tech University σκότωσε 33 ανθρώπους και τραυμάτισε 23.

Οι επικριτές του νέου νόμου φοβούνται ότι το ακραίο αυτό μέτρο θα ενθαρρύνει περισσότερο τη βiα ενώ από την άλλη οι υποστηρικτές του νόμου πιστεύουν ότι οι φοιτητές θα μπορούν έτσι να προφυλαχθούν από ενδεχόμενη επίθεση.