Breaking News

Όλγα Γεροβασίλη: «Ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών αποτελεί όρο του διαγωνισμού»

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Συνέντευξη στην εφημερίδα "Αγορά" παραχώρησε η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και, μεταξύ άλλων, απάντησε και σε ερώτηση για το διαγωνισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη για τις τηλεοπτικές άδειες:

Επειδή ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες βρίσκεται στην τελική του φάση, θα είναι τέσσερις οριστικά και αμετάκλητα;

«Η δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών βρίσκεται αυτές τις ημέρες σε εξέλιξη και στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί. Έχει ακολουθηθεί μία πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα αδιάβλητη μέθοδος, τέτοια ώστε να αποτελεί μοντέλο για παρόμοιας σημαντικότητας μελλοντικούς διαγωνισμούς. 

Με ξεκάθαρους όρους και διαδικασίες, για πρώτη φορά διασφαλίζεται ότι οι διαγωνιζόμενοι δεν μπορούν να «χειραγωγήσουν» το αποτέλεσμα και ότι το όφελος για το ελληνικό Δημόσιο θα είναι το μέγιστο δυνατό. 

Για πρώτη φορά οι ιδιοκτήτες καναλιών θα αποδώσουν το αντίστοιχο τίμημα για τη χρήση ενός πολύτιμου δημόσιου αγαθού. Ο αριθμός των αδειών αποτελεί κι αυτός όρο του διαγωνισμού και προφανώς είναι οριστικός.»