Breaking News

Πιτσαρία παρέδωσε πίτσα με... drone! (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ένα νέο και εντυπωσιακό τρόπο παράδοσης πίτσας δοκίμασε η Domino's Pizza με επίδειξη που πραγματοποίησε στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας.

Παρόλο που η Domino's Pizza εδρεύει στο Brisbane, της Αυστραλίας, ξεκίνησε την πρωτοβουλία με παράδοση πίτσας μέσω drone στη Νέα Ζηλανδία, επειδή στους ισχύοντες κανονισμούς αέρος της χώρας επιτρέπεται η χρήση μη επανδρωμένων σκαφών.

Ο διευθύνων σύμβουλος  Don Meij, δήλωσε μεταξύ άλλων: "Αυτές οι παραδόσεις θα είναι το επόμενο στάδιο επέκτασης της εταιρίας και ελπίζουμε ότι στο μέλλον ότι η επιλογή παράδοσης με drone θα αποτελεί την πλειοψηφία των παραγγελιών μας ".


Για το εγχείρημα συνεργάζεται με την εταιρεία μη επανδρωμένων αεροσκαφών Flirtey, ωστόσο υπάρχουν ακόμη δυσκολίες που πρέπει να ξεπεραστούν καθώς η υπηρεσία δεν έχει ακόμη λάβει την απαραίτητη ρυθμιστική έγκριση.

Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες στη Νέα Ζηλανδία, τα drones δεν μπορούν να λειτουργήσουν το βράδυ ενώ το βάρος που μεταφέρουν δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 25 κιλά.

Ανεξάρτητα από τους κανόνες αυτούς, η Domino's Pizza και η εταιρία Flirtey δήλωσαν ότι θα είναι σε θέση να ξεκινήσουν τις παραδόσεις τους επόμενους μήνες και πιθανώς εντός του 2016.

Πηγή: Mirror