Breaking News

Τήνος: Δεν πήραν στο πλοίο τον Λεβέντη - «Μάλλον έγινε συνωμοσία...» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στην Τήνο βρέθηκε σήμερα ο Βασίλης Λεβέντης με σκοπό να επιβιβαστεί στο πλοίο από όπου θα γινόταν η ρίψη στεφάνων στη θάλασσα, στα πλαίσια της επετείου βύθισης του καταδρομικού "Έλλη".

Ωστόσο δεν πρόλαβε το πλοίο στο οποίο είχαν ήδη επιβιβαστεί ο Πάνος Καμμένος και ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

"Δεν μας πήρανε, δεν ξέρω γιατί το κάνανε αυτό. Εννιά η ώρα ήταν και ήρθαμε ακριβώς εννιά παρά πέντε" δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

"Μάλλον έγινε συνωμοσία των δύο" είπε με χιούμορ και πρόσθεσε ότι πιθανώς να έγινε λάθος συνεννόηση.

Δείτε το βίντεο του Σκάι.

 

Να σημειωθεί ότι το καταδρομικό "Έλλη" έφερε το όνομα εκ της ναυμαχίας της Έλλης που είχε λάβει χώρα στην διάρκεια του Α' Βαλκανικού Πολέμου, στην οποία η Ελλάδα ήταν νικήτρια.

Βυθίστηκε στις 15 Αυγούστου 1940 σε ειρηνική περίοδο από το ιταλικό υποβρύχιο Delfino και ενώ ήταν αγκυροβολημένο έξω από τον λιμένα της Τήνου όπου και συμμετείχε στις εκδηλώσεις του εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Από τις τρεις τορπίλες που εξαπέλυσε το Delfino και βύθισαν την "Έλλη", έχασαν τη ζωή τους 9 άνθρωποι και 24 τραυματίστηκαν.

Το ίδιο υποβρύχιο αποπειράθηκε στη συνέχεια να τορπιλίσει τα επιβατηγά Έλση και Έσπερος που βρίσκονταν μέσα στο λιμάνι της Τήνου. Ευτυχώς η απόπειρα απέτυχε και οι τορπίλες κατέστρεψαν μόνο ένα τμήμα του κρηπιδώματος του λιμένα.

Με πληροφορίες από: wikipedia