Breaking News

Blackberry: Σταματά την κατασκευή των δικών της smartphones

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η Blackberry ανακοίνωσε ότι σταματά, μετά από 14 χρόνια, το σχεδιασμό των δικών της smartphones.

Τον περασμένο Μάιο ο διευθύνων σύμβουλός της εταιρείας John Chen δήλωσε με ειλικρίνεια πως η τελική απόφαση θα παρθεί το Σεπτέμβριο, όπως και τελικά έγινε.

Ο ίδιος ωστόσο επισήμανε πως η εταιρεία θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη software, τις εφαρμογές και την ασφάλεια κινητών τηλεφώνων.

H εταιρεία προσπάθησε να συναγωνιστεί με τα κινητά που κυκλοφόρησαν στην αγορά οι αντίπαλοί της, όπως η  Apple και η Samsung όμως στο δεύτερο τρίμηνο του 2016 η Blackberry εμφάνισε ζημιές πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς πούλησε περίπου μόλις 400.000 smartphones, αριθμός μικρότερος από τις πωλήσεις του προηγούμενου τριμήνου. 

Στην προσπάθειά της να μειώσει το κόστος, θα αναθέσει πλέον την κατασκευή των smartphones σε τρίτους όπως έγινε με το Blackberry Dtek50 που κατασκευάστηκε από την Alcatel και κυκλοφόρησε με το brand της Blackberry.

"Η Blackberry δεν μπορεί να συνεχίσει να παράγει τα δικά της τηλέφωνα επ' αόριστον μόνο για να εξυπηρετεί ένα μικρό υποσύνολο των πελατών της" τόνισε χαρακτηριστικά ο σύμβουλος Ben Wood.

Πηγή: BBC