Breaking News

Εικόνες αποκάλυψης στο Μπαγκλαντές από τις θυσίες ζώων (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Οι θυσίες ζώων στην πρωτεύουσα Ντάκα του Μπαγκλαντές, ως μέρος της τελετής για τη γιορτή Eid al-Adha των μουσουλμάνων, σχημάτισαν ποτάμια αίματος στους δρόμους της πόλης.

Σύμφωνα με τον Guardian, το κακό σύστημα αποστράγγισης στην πόλη προκαλεί συχνά πλημμύρες αλλά το πρόβλημα ήταν πιο έντονο από κάθε άλλη φορά την Τρίτη, μετά το σφαγιασμό χιλιάδων ζώων όπως πρόβατα, κατσίκες και αγελάδες.

Οι αρχές της Ντάκα, δήλωσαν ότι είχαν φτιάξει εκατοντάδες σημεία ειδικά διαμορφωμένα για τις θυσίες ώστε να καταστεί ευκολότερος ο καθαρισμός.


Ωστόσο τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οι περισσότεροι κάτοικοι απέφυγαν τις ειδικές περιοχές για τις θυσίες, προτιμώντας να κάνουν τις θυσίες στα γκαράζ τους ή στους δρόμους έξω από τα σπίτια τους. Το αποτέλεσμα ήταν μια εφιαλτική ανάμειξη του αίματος και του νερού που πλημμύρισε τους δρόμους και τα στενά δρομάκια σε όλη την πρωτεύουσα την Τρίτη το πρωί.


Χαρακτηριστικά ο Atish Saha, καλλιτέχνης από τη Ντάκα, δήλωσε: «Αισθάνθηκα ότι περπατούσα σε μία μετά-αποκαλυπτική γειτονιά. Για να είμαι ειλικρινής, ήμουν φοβισμένος. Ήταν μια εικόνα μαζικής βiαs που δεν έπρεπε ποτέ να βιωθεί».


Πηγή: Guardian