Breaking News

Έκρηξη πυραύλου της SpaceX σε δοκιμαστική εκτόξευση (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ένας πύραυλος Falcon-9 της αεροδιαστημικής εταιρείας SpaceX εξερράγη την Πέμπτη στην εξέδρα στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ κατά τη διάρκεια δοκιμαστικής εκτόξευσης.

Η δύναμη της έκρηξης ήταν μεγάλης ισχύος με αποτέλεσμα να ταρακουνήσει κτίρια αρκετά μίλια μακριά.

Η SpaceX ανακοίνωσε ότι κανείς δεν τραυματίστηκε και πως η έκρηξη οφείλεται σε "ανωμαλiα" που προήλθε από τις πάνω δεξαμενές καυσίμων. "Συνεχίζουμε την επανεξέταση των δεδομένων για να προσδιορίσουμε την αιτία" πρόσθεσε η εταιρεία.


Ο πύραυλος ήταν εφοδιασμένος με ένα δορυφόρο ισραηλινής κατασκευής της εταιρείας Eutelsat Communications, ο οποίος καταστράφηκε.

Τον δορυφόρο θα χρησιμοποιούσε το Facebook για την επέκταση της ευρυζωνικής κάλυψης διαδικτύου στην Αφρική, νότια της Σαχάρας, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Internet.org.

Ο ιδρυτής του Facebook Mark Zuckerberg, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αφρική, δήλωσε "βαθύτατα απογοητευμένος" για την καταστροφή του δορυφόρου ωστόσο τόνισε πως η προσπάθεια θα συνεχιστεί.

Κορυφαίος Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε πως η απώλεια του δορυφόρου Amos-6, αποτιμάται σε πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια.


Πηγή: BBC