Breaking News

Εκτινάχθηκαν τον Αύγουστο στα νησιά τα έσοδα ΦΠΑ

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Εκτίναξη των εισπράξεων ΦΠΑ, κυρίως στα πλέον τουριστικά νησιά της χώρας, τον Αύγουστο, έως και 170% (Μύκονος), δείχνουν τα στοιχεία της ΓΓΔΕ (Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων).

Ειδικότερα, από τα στοιχεία της ΓΓΔΕ, που δημοσιεύει η εφημερίδα Καθημερινή, προκύπτει ότι τον Αύγουστο του 2016:

• Στη Μύκονο τα έσοδα από τον ΦΠΑ ήταν κατά 170,1% υψηλότερα του στόχου και ανήλθαν στα 3,5 εκατ. ευρώ έναντι πρόβλεψης για 1,3 εκατ. ευρώ.

• Στη Ρόδο η υπέρβαση έφθασε το 165,6%, με τα έσοδα από τον ΦΠΑ να διαμορφώνονται στα 14,9 εκατ. ευρώ έναντι στόχου για 5,6 εκατ. ευρώ.

• Στη Σαντορίνη τα έσοδα εκτοξεύθηκαν κατά 114,4% και έφθασαν τα 3,9 εκατ. ευρώ αντί για 1,8 εκατ. ευρώ.

• Στη Ζάκυνθο τα έσοδα ανήλθαν στα 2,4 εκατ. ευρώ αντί 1,2 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 91,2% σε σχέση με τον στόχο.

• Στην Κέρκυρα η υπέρβαση ήταν της τάξεως του 78,6%, με τα έσοδα από τον ΦΠΑ να διαμορφώνονται στα 6,4 εκατ. ευρώ, όταν ο στόχος ήταν να ανέλθουν στα 3,6 εκατ. ευρώ.

Μόνο από τις πέντε παραπάνω περιπτώσεις που καταγράφηκε η μεγαλύτερη υπέρβαση προκύπτει ότι το Δημόσιο εισέπραξε φέτος τον Αύγουστο 17,6 εκατ. ευρώ περισσότερα από ό,τι είχε προβλέψει ότι θα λάβει ως έσοδα από τον ΦΠΑ.

Ωστόσο, υπάρχει και η αντίθετη εικόνα για ορισμένες περιοχές της χώρας αναφορικά με την πορεία των εσόδων από τον ΦΠΑ. Από τα στοιχεία της ΓΓΔΕ προκύπτει ότι στη Μυτιλήνη τα έσοδα ήταν κατά 9,1% κατώτερα από το στόχο ενώ λιγότερα κατά 2,2% ήταν τα έσοδα του ΦΠΑ στη Νάξο.