Breaking News

Γιάννης Μπουτάρης: «Σκέφτομαι να μην παραστώ στα εγκαίνια της ΔΕΘ»

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να μην δώσει το παρών στα εγκαίνια της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα.

«Κάθε μέρα που περνά σκέφτομαι όλο και πιο σοβαρά το ενδεχόμενο να μην παραστώ στα εγκαίνια της 81ης ΔΕΘ και ας με πούνε και γραφικό», είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μπουτάρης στη "Μακεδονία της Κυριακής" (makthes.gr), εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή του με τη διαδικασία των πολιτικών εγκαινίων της ΔΕΘ.

«Εάν θέλουν να κάνουν ανακοινώσεις για την οικονομική πολιτική της χώρας, ας διαλέξουν το βήμα της Βουλής. Η ΔΕΘ είναι ένα καθαρά οικονομικό γεγονός και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται. Η άποψή μου αυτή δεν έχει να κάνει με το ποια κυβέρνηση έχουμε ή με το ποιος είναι ο πρωθυπουργός. Παλαιότερα είχα πει ότι δεν θέλουμε να έλθει ο Σαμαράς στην πόλη. Το ζήτημα για μένα είναι η λειτουργία της πόλης», διευκρίνισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Και πρόσθεσε: «Το γραφείο μου επικοινώνησε ήδη με το γραφείο του πρωθυπουργού, ώστε να ενημερωθώ εάν ο Αλέξης Τσίπρας σκοπεύει να με επισκεφθεί στο δημαρχείο κατά την παραμονή του στη Θεσσαλονίκη με την ευκαιρία της 81ης ΔΕΘ. Είμαι αποφασισμένος, εάν έλθει στο γραφείο μου, να του πω "Αλέξη, το σκέφτομαι να μην έλθω στα εγκαίνια της Έκθεσης σε ένδειξη διαμαρτυρίας"».