Breaking News

Ξεκίνησε ο ανεφοδιασμός των καταστημάτων «Μαρινόπουλος»

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Σε πορεία επιστροφής στην ομαλότητα βρίσκεται ο Μαρινόπουλος...

Μετά την εξόφληση των εργαζομένων, άρχισαν και οι πρώτες πληρωμές προς τους προμηθευτές, προκειμένου να αποκατασταθεί σταδιακά η τροφοδοσία των καταστημάτων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ημερησία, έχει ξεκινήσει ο ανεφοδιασμός σε περίπου 50 με 80 σημεία, ενώ τις επόμενες ημέρες εκτιμάται πως θα αυξηθεί ο αριθμός, αφού αρκετοί προμηθευτές δηλώνουν πρόθυμοι να στηρίξουν το εγχείρημα διάσωσης που έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας ο Σκλαβενίτης. 

Στο ίδιο πλαίσιο, δεν είναι λίγοι οι προμηθευτές που δηλώνουν έτοιμοι να αποδεχθούν και το «κούρεμα» 50% στις απαιτήσεις τους, που φέρεται να προβλέπει το σχέδιο εξυγίανσης που έχουν εγκρίνει οι τέσσερις πιστώτριες τράπεζες.

Για θετικές εξελίξεις στο φλέγον ζήτημα του «κουρέματος» κάνουν λόγο πηγές με γνώση της υπόθεσης, οι οποίες τονίζουν χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχουν εκπλήξεις και όλα βαίνουν καλώς». 

Ο έγκαιρος ανεφοδιασμός των καταστημάτων του Μαρινόπουλου είναι κρίσιμος για την ανάκτηση των μεριδίων και του τζίρου που χάθηκε το προηγούμενο διάστημα. Υπολογίζεται ότι σήμερα οι πωλήσεις του Μαρινόπουλου, λόγω των τεράστιων ελλείψεων σε εμπορεύματα, δεν υπερβαίνουν τα 100 εκατ. ευρώ, όταν στο τέλος του 2015 οι πωλήσεις ανέρχονταν σε περίπου 1,5 δισ. ευρώ.