Breaking News

Ντοπαρισμένη στους Ολυμπιακούς του Πεκίνο η Πηγή Δεβετζή

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Νέο πλήγμα στον ελληνικό αθλητισμό καθώς η Πηγή Δεβετζή, η άλτρια που χάρισε στην Ελλάδα το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008, βρέθηκε να έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών και θα χάσει το μετάλλιο, όπως θα της αφαιρεθεί και εκείνο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2007 στην Οζάκα της Ιαπωνίας.

Ο νέος κανονισμός της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής επιβάλει όλα τα δείγματα oύρωv και αίματος των αθλητών από τις μεγάλες διοργανώσεις να ψύχονται και να παραμένουν στην κατάψυξη για οκτώ χρόνια ώστε μετά να ελέγχονται εκ νέου, με νέες τεχνολογίες.

Λίγο πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε να ελέγξει ξανά τα δείγματα όλων των αθλητών που έχει αποθηκεύσει.

Το νέο δείγμα της Δεβετζή, όπως αναφέρει δημοσίευμα του "Έθνους της Κυριακής", επανεξετάστηκε από τα υψηλής ανάλυσης εργαστήρια και βρέθηκε πως η 40χρονη σήμερα πρώην άλτρια είχε κάνει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 χρήση απαγορευμένης ουσίας, η οποία δεν είχε βρεθεί από τους ελέγχους που έγιναν τότε.

Η Πηγή Δεβετζή είχε βρεθεί ντοπέ και το 2007, μετά από επανέλεγχο που έγινε με την ίδια μέθοδο τον περασμένο Νοέμβριο.

Πηγή: Ημερησία