Breaking News

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή της πιο ψηλής γέφυρας στον κόσμο (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Οι Κινέζοι μηχανικοί ολοκλήρωσαν την εντυπωσιακή αερογέφυρα Beipanjiang, η οποία βρίσκεται πάνω από τον ποταμό Beipan σε ύψος 565 μέτρα, έχει μήκος 1.341 μέτρα και συνδέει τις δύο απομακρυσμένες επαρχίες, Yunnan και Guizhou.

Στις 10 Σεπτεμβρίου τοποθετήθηκαν και οι τελευταίες στρώσεις στη γέφυρα, σηματοδοτώντας την ολοκλήρωση της κατασκευής της, με κόστος σε τρία χρόνια περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ.

Η γέφυρα Beipanjiang, που είναι πλέον η πιο ψηλή κρεμαστή γέφυρα στον κόσμο και αναμένεται να ανοίξει μέχρι το τέλος του 2016, ξεπέρασε τη γέφυρα Sidu, που βρίσκεται στην επαρχία Hubei, σε ύψος 496 σχεδόν μέτρων αν και κάποια μέσα ενημέρωσης ισχυρίζονται ότι η γέφυρα Sidu έχει ύψος 558 περίπου μέτρα.

Επίσης δεν πρέπει να συγχέεται με τη γέφυρα Beipanjiang  στην εθνική οδό Guanxing, η οποία ανέρχεται σε ύψος 363 μέτρων και άνοιξε το 2003.

Στην Κίνα τον Αύγουστο εγκαινιάστηκε και η ψηλότερη γυάλινη γέφυρα στον κόσμο, στα βουνά της πόλης Zhangjiajie, στο βορειοδυτικό τμήμα της κεντρικής επαρχίας Hunan.

Δείτε στο εντυπωσιακό time lapse βίντεο του CCTV News.