Breaking News

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2016: Σάμπα, μηνύματα και ατύχημα με πολλά χειροκροτήματα στην τελετή έναρξης (videos+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Κάτω από δυνατή βροχή και υπό τον ήχο της σάμπα, με εκατοντάδες πυροτεχνήματα και τις επευφημίες των δεκάδων χιλιάδων Βραζιλιάνων μέσα στο στάδιο Μαρακανά, έγινε η τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων του Ρίο την Τετάρτη το βράδυ.

Εντυπωσιακή ήταν στην έναρξη η είσοδος του Aaron Wheelz, αθλητής των extreme sports με αναπηρικό αμαξίδιο, ο οποίος έστειλε το μήνυμα ότι η αναπηρία δεν είναι εμπόδιο για να καταφέρει κανείς να κάνει πράγματα, όπως και ένας αρτιμελής.


Στο στάδιο με τη φλόγα, υπό δυνατή βροχή, μπήκε ο Antônio Delfino de Souza, που ακρωτηριάστηκε στο χέρι του σε ηλικία 17 ετών, και την παρέδωσε στην Marcia Malsar η οποία είχε ένα μικρό ατύχημα.

Η πρώην Βραζιλιάνα αθλήτρια γλίστρησε στο βρεγμένο δάπεδο αμέσως μετά την παραλαβή της δάδας, με το κοινό στο στάδιο να τη χειροκροτεί δυνατά και παρατεταμένα. 


Ωστόσο το ξεπέρασε γρήγορα καθώς σηκώθηκε με τη βοήθεια του μπαστουνιού της και κατόπιν παρέδωσε την Ολυμπιακή δάδα στην αθλήτρια με προβλήματα όρασης Adria Rocha Santos. 

Για τη Marcia Malsar η Παραολυμπιακή επιτροπή δημοσίευσε στο Twitter βίντεο με τίτλο "Ποτέ μην τα παρατάς!"


Τελικός παραλήπτης ήταν ο Clodoaldo Silva ο οποίος έχει κερδίσει σε Παραολυμπιακούς Αγώνες 13 μετάλλια, τα περισσότερα για τη Βραζιλία, ανάμεσά τους τα 6 χρυσά.


Στη φωτογραφία η ελληνική αποστολή που μπήκε στο Μαρακανά με σημαιοφόρο τον Παραολυμπιονίκη Γρηγόρη Πολυχρονίδη.


Δείτε στο βίντεο στιγμιότυπα από την τελετή έναρξης.



Πληροφορίες - φωτογραφίες από: Daily Mail