Breaking News

Συγκλονιστικός τερματισμός σε αγώνα τριάθλου: Έχασε το χρυσό για να βοηθήσει τον αδελφό του (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μία από τις ποιο συγκλονιστικές στιγμές στο χώρο του αθλητισμού καταγράφηκε τη στιγμή που βρισκόταν σε εξέλιξη ο τερματισμός του αγώνα τριάθλου που διεξήχθη στην πόλη Cozumel, στο Μεξικό.

Όπως δημοσιεύει η βρετανική Telegraph, ο αργυρός Ολυμπιονίκης του Ρίο, ο Βρετανός Jonny Brownlee προπορευόταν με μεγάλη διαφορά στην κούρσα των 10 χιλιομέτρων όμως λίγο πριν στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής για δεύτερη φορά, ένιωσε τι δυνάμεις του να τον εγκαταλείπουν και σταμάτησε δείχνοντας έτοιμος να καταρρεύσει.

Ο αδελφός του Alistair που ερχόταν από πίσω δεν τον προσπέρασε αλλά σταμάτησε και τον πήρε αγκαλιά κάτι που του στοίχισε την πρωτιά. Βοήθησε όμως τον αδερφό του να τερματίσει δεύτερος "κουβαλώντας" τον μέχρι τη γραμμή του τερματισμού ενώ ο ίδιος τερμάτισε τρίτος.

We thought we had seen it all from the Brownlee brothers, but then THIS happened! #brotherlylove #WTSCozumel

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης World Triathlon (@worldtriathlon) στις


Αμέσως μετά τον τερματισμό ο 26χρονος Jonny έλαβε επείγουσα ιατρική φροντίδα. Από την πλευρά του ο μεγαλύτερος αδελφός του Alistair δήλωσε: "Ήταν μια φυσική ανθρώπινη αντίδραση για τον αδελφό μου, αλλά και για οποιονδήποτε θα έκανα το ίδιο".


Ο Jonny πήγε στο Μεξικό στον τελευταίο αγώνα της σεζόν του World Triathlon ως δεύτερος στην κατάταξη πίσω από τον Ισπανό Mario Mola, ενώ ο Alistair είχε χάσει αγώνες και δεν είχε  ελπίδες για τον τίτλο.

Ο Mola τερμάτισε πέμπτος αλλά τελικά πήρε τον τίτλο με μόλις τέσσερις βαθμούς διαφορά καθώς ο Jonny δεν κέρδισε τον αγώνα και ήρθε δεύτερος.

Μπορεί ο Jonny να μην πήρε το πρωτάθλημα αλλά η στιγμή του τερματισμού θα μείνει για πολύ καιρό στη μνήμη όσων παρακολούθησαν τον αγώνα.

Να σημειωθεί ότι έγινε προσφυγή από την Ισπανική Ομοσπονδία Τριάθλου για να αποκλειστεί ο Jonny, λόγω της βοήθειας που δέχτηκε, ωστόσο δεν έγινε δεκτή καθώς επιτρέπεται η βοήθεια όταν προέρχεται από άλλον αθλητή.

Δείτε τη στιγμή του τερματισμού στο βίντεο που ανέβηκε στο προφίλ του World Triathlon στο Twitter.


Πηγή: Telegraph