Breaking News

«Τα Φιλαράκια»: Σαν σήμερα μεταδίδεται το πρώτο επεισόδιο - Άγνωστες ιστορίες πίσω από τις κάμερες (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Σαν σήμερα στις 22 Σεπτεμβρίου του 1994 μεταδόθηκε από το NBC το πρώτο επεισόδιο της αμερικανικής τηλεοπτικής σειράς «Τα Φιλαράκια»...

22 χρόνια πριν, εκατομμύρια κόσμος είδε τη Rachel Green να φεύγει την ημέρα του γάμου της και να αναζητά την παιδική της φίλη Monica Geller, μια σεφ στην Νέα Υόρκη. Γίνονται συγκάτοικοι, και η Rachel έρχεται κοντά με τους φίλους της Monica: τον Joey Tribbiani που παλεύει να γίνει ηθοποιός, τον διευθυντή πληροφορικής Chandler Bing , την μασέρ και μουσικό Phoebe Buffay και τον πρόσφατα διαζευγμένο παλαιοντολόγο Ross Geller, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος αδελφός της Monica. Για να υποστηρίξει τον εαυτό της, η Rachel γίνεται μια σερβιτόρα στο Central Perk, την καφετέρια του Μανχάταν, όπου είναι το στέκι της παρέας.

Όταν άρχισε η παραγωγή της σειράς αρχικά είχε ονομαστεί Insomnia Cafe αλλά μετά από αρκετές επανεγγραφές και αλλαγές στο σενάριο έγινε Friends Like Us και τελικά ονομάστηκε Friends. Κατά πολλούς υπήρξε η πιο επιτυχημένη κωμική σειρά όλων των εποχών και όπως υποστηρίζουν, η επιτυχία του σίριαλ οφείλεται στο έξυπνο σενάριο αλλά και στη «χημεία» που ένωσε τους πρωταγωνιστές. Συνεχίζει και προβάλλεται ακόμα σε πάνω από 100 χώρες. Ήταν υποψήφια για 62 Primetime Emmy Awards, κερδίζοντας το βραβείο "Outstanding Κωμική σειρά" το 2002, στην όγδοη σεζόν του.


Το 1997, το επεισόδιο "The One with the Prom Video" θεωρήθηκε ένα από τα καλύτερα επεισόδια όλων των εποχών. Από το 1995 ως και το 2004 τερμάτιζε μέσα στα πέντε προγράμματα με τις μεγαλύτερες τηλεθεάσεις. Το τελευταίο επεισόδιο το παρακολούθησαν 52,5 εκατομμύρια Αμερικάνοι τηλεθεατές κάνοντάς το τέταρτο επεισόδιο με την μεγαλύτερη τηλεθέαση. Η σειρά ολοκληρώθηκε στις 6 Μαΐου 2004.

Η ανθρώπινη ιστορία των έξι ηθοποιών περνούσε στη μικρή οθόνη, καθιστώντας τους πραγματικά... φιλαράκια μεταξύ τους, ενώ το τηλεοπτικό κοινό έφτασε να τους θεωρεί δικούς του ανθρώπους.


Ένα παλιότερο αφιέρωμα που έκανε για τη σειρά το Buzzfeed αποκάλυψε λεπτομέρειες για άγνωστα στο ευρύ κοινό πράγματα που διαδραματίζονταν πίσω από τις κάμερες. Δείτε μερικά από αυτά:

• Η Lisa Kudrow (Φοίβη) φοβόταν την πάπια που είχε ο Joey στο διαμέρισμά του.

•  Σύμφωνα με το αρχικό σενάριο, η Monica και ο Joey θα ήταν εpαστέs.

• Πέντε ώρες χρειάζονταν για να γυριστεί ένα επεισόδιο.

• Ο μεγάλος άσπρος σκύλος (γλυπτό) του Joey και του Chandler ανήκε στην Jennifer Aniston. Της τον έκανε δώρο ένας φίλος της για καλή τύχη όταν άρχισαν τα γυρίσματα.

• Στην πρώτη σεζόν, κάθε ένας από τους έξι ηθοποιούς πληρωνόταν με 22.000 δολάρια ανά επεισόδιο. Το 1997, με μια πρωτοφανή στην ιστορία της τηλεόρασης κίνηση, όλοι οι ηθοποιοί διεκδίκησαν και πήραν την ίδια αμοιβή: 100.000 ευρώ. Την τελευταία σεζόν η αμοιβή κάθε ηθοποιού ήταν ένα εκατομμύριο δολάρια ανά επεισόδιο.

• Η Courteney Cox (Monica), αν και μεγαλύτερη από τον David Schwimmer (Ross), υποδυόταν τη μικρότερη αδελφή του.

• Δεν υπήρχε ποτέ η σκέψη να εpωτευθoύv ο Ross και η Rachel. Το αποφάσισαν οι σεναριογράφοι, όταν είδαν την εκπληκτική χημεία τους στο πλατό.

• Το επεισόδιο όπου η Rachel ανακοινώνει στη Monica ότι είναι έγκυos, γυρίστηκε αμέσως μετά την αποβολή της Courteney Cox. Οι στιγμές το πλατό ήταν δύσκολες για όλους.

• Ο Bruce Willis έπαιξε χωρίς αμοιβή στα «Φιλαράκια», επειδή έχασε ένα στοίχημα που είχε βάλει με τον Matthew Perry (Chandler).

• Αρχικά, η Phoebe και ο Chandler θα έπαιζαν δεύτερους ρόλους. Ο David Schwimmer (Ross), ήταν ο πρώτος που προσελήφθη, η Jennifer Aniston η τελευταία. Οι παραγωγοί πρότειναν αρχικά τον ρόλο της Rachel στην Courteney Cox, η οποία όμως πίστευε ότι ο χαρακτήρας της Monica ήταν πιο δυνατός και έτσι ζήτησε να τον πάρει.

• Όλοι οι κύριοι χαρακτήρες φιλήθηκαv στο στόμα μεταξύ τους κάποια στιγμή, με εξαίρεση τη Phoebe και τη Monica.

Με πληροφορίες από: wikipedia