Breaking News

Το ανατριχιαστικό εγκαταλελειμμένο πάρκο με περισσότερα από 800 αγάλματα (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Βρίσκεται κοντά στην πόλη Osawano στην Ιαπωνία, στο χωριό Fureai Sekibutsu no Sato, το οποίο μεταφράζεται κυριολεκτικά σε «χωριό όπου μπορείτε να συναντήσετε βουδιστικά αγάλματα».

Τα εντυπωσιακά πέτρινα γλυπτά που βρίσκονται διάσπαρτα στο πάρκο είναι στην πραγματικότητα έργα Ιάπωνα τεχνίτη μετά από εντολή ενός εύπορου τοπικού προέδρου, του Mutsuo Furukawa, ο οποίος φέρεται να κατέβαλε περισσότερα από 500 εκατομμύρια σε αναλογία ευρώ το 1989 για την κατασκευή τους.

Σήμερα περισσότερα από 800 αγάλματα δέχονται επισκέψεις από τουρίστες που καταφτάνουν με λεωφορεία για να δουν από κοντά το παράξενο αυτό πάρκο. 


Μερικά από τα αγάλματα είναι βουδιστικές θεότητες ενώ άλλα αναφέρονται σε ανθρώπους τους οποίους ο Furukawa γνώρισε κατά τη διάρκεια της ζωής του. Σε ορισμένα σημεία του πάρκου το γρασίδι έχει φτάσει ψηλά με αποτέλεσμα να μπορεί κανείς να δει μόνο τα κεφάλια τους.


Ο φωτογράφος Ken Ohki μοιράστηκε στο blog του μοναδικές φωτογραφίες, τις οποίες αναδημοσίευσε χθες η Daily Mail.

«Βρήκα αυτό το απίστευτο μέρος στο νομό Toyama. Ένιωσα σαν να σκόνταψα κατά λάθος σε κάποια απαγορευμένη περιοχή. Εκπληκτικό...», έγραψε και πρόσθεσε ότι το χωριό χτίστηκε ως δημοφιλής τουριστικός προορισμός όπου οι άνθρωποι μπορούν να πάνε για να χαλαρώσουν. Ωστόσο τόνισε ότι οι προτομές τον έκαναν να αισθάνεται νευρικός. «Ένιωσα σαν να ήμουν σε έναν άλλο κόσμο» ανέφερε χαρακτηριστικά.