Breaking News

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το μεγαλύτερο ασανσέρ στον κόσμο (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μετά το μεγαλύτερο ραδιοτηλεσκόπιο του κόσμου, την πιο ψηλή γέφυρα αλλά και την ψηλότερη και μεγαλύτερη γυάλινη γέφυρα, οι Κινέζοι κατασκεύασαν και το μεγαλύτερο ασανσέρ στον κόσμο το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του την περασμένη Κυριακή, στην πόλη Yichang της επαρχίας Hubei, στην κεντρική Κίνα και συγκεκριμένα στο φράγμα "Three Gorges Dam" (Φράγμα των Τριών Φαραγγιών).

Σύμφωνα με το CCTV, έχει μήκος 120 μέτρα, πλάτος 18 μέτρα και βάθος/ύψος 3,5 μέτρα. Μπορεί να μεταφέρει πλοία βάρους έως 3.000 τόνων ενώ έχει μέγιστο κατακόρυφο ύψος ανύψωσης 113 μέτρα.


Το τεράστιο ασανσέρ θα μειώσει τους χρόνου του ταξιδιού στην περιοχή. Τα επιβατηγά, τα κρουαζιερόπλοια και τα μικρά φορτηγά πλοία που διέρχονται από το φράγμα χρειάζονται πάνω από τρεις ώρες ενώ με το ασανσέρ ο χρόνος μειώνεται κατά πολύ, σε περίπου 40 λεπτά.


Το ασανσέρ σηματοδοτεί την ολοκλήρωση του έργου στον ποταμό Yangtze, το οποίο στοχεύει στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, την αύξηση της μεταφορικής ικανότητας και τη μείωση των πιθανοτήτων καταστροφών από πλημμύρες.

Δείτε το βίντεο του CCTV.