Breaking News

Τραγικός θανατος 16χρονης: Αυτοκτόνησε γιατί κυκλοφόρησε φωτογραφία της στο διαδίκτυο (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μία φωτογραφία που δημοσίευσε στο Instagram, η οποία στη συνέχεια κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, οδήγησε μία 16χρονη στην αυτοκτονία, σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα.

Όπως δημοσιεύει η "The Sun", η Βρετανίδα Phoebe Connop συνομιλούσε τακτικά με έναν Ασιάτη νεαρό, τον οποίο αποκαλούσε "φίλο - αγαπημένο" της, παρά το γεγονός ότι οι δύο τους δεν είχαν συναντηθεί ποτέ.

Κάποια στιγμή μοιράστηκε σε ιδιωτική συνομιλία της με φίλους της στο Instagram μία επεξεργασμένη εικόνα του εαυτού της στην οποία το δέρμα της εμφανιζόταν πιο σκούρο και φορούσε ένα μαντήλι τυλιγμένο γύρω από το κεφάλι της.

Η μαθήτρια ανέβασε τη φωτογραφία επισημαίνοντας πως κάπως έτσι έπρεπε να είναι για να πάρει την έγκριση των γονιών του "φίλου" της.

Στη συνέχεια η φωτογραφία διέρρευσε από έναν φίλο της εκτός ιδιωτικής συνομιλίας και εξαπλώθηκε ευρύτερα στο διαδίκτυο με αποτέλεσμα η Phoebe να αντιδράσει σπασμωδικά καθώς φοβήθηκε ότι θα κατηγορηθεί για ρατσισμό.

Ο πατέρας της Laurence την βρήκε κρεμασμένη τον περασμένο Ιούλιο στο σπίτι τους όταν επέστρεψε από τη δουλειά. «Ήταν μια όμορφη κοπέλα που ποτέ δεν ήθελε να προκαλέσει αδίκημα σε κανέναν. Δεν υπήρχε καμία ένδειξη τις προηγούμενες εβδομάδες μέχρι το θάνατό της ότι θα μπορούσε να οδηγηθεί σε τέτοια πράξη» δήλωσε ο 53χρονος στην ανακριτική διαδικασία.


Η αστυνομικός Katherine Tomkins είπε: «Μιλώντας στους φίλους της μετά το θάνατό της, ανακαλύψαμε ότι η φωτογραφία είχε κυκλοφορήσει χωρίς την έγκρισή της. Υπήρξε κάποια αρνητική αντίδραση και εκμυστηρεύτηκε σε φίλο της, ο οποίος απέσυρε τη φωτογραφία μετά από αίτησή της, ότι φοβόταν για την αντίδραση από την ασιατική κοινότητα στην περιοχή της.»

Ο ιατροδικαστής Zafar Siddique δήλωσε στο δικαστήριο που έγινε στην περιοχή Black Country: «Αυτή είναι μια απόλυτη τραγωδία για την οικογένεια και τους φίλους της και δεν μπορώ να φανταστώ τον πόνο και την αγωνία που περνάνε. Δεν μπορώ να πω τίποτα για να τους παρηγορήσω παρά μόνο να τους εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια."

Μετά το θάνατο της 16χρονης, υπάρχει ένα βιβλίο συλλυπητηρίων στο Windsor High School στην πόλη Halesowen ενώ τόσο οι συμμαθητές της όσο και οι καθηγητές δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν τον άδικο χαμό της.

Πηγή: The Sun