Breaking News

Βρετανία: Ο Βορράς «πνίγηκε» από τις βροχές και ο Νότος απόλαυσε την πιο ζεστή μέρα από το 1911 (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Τη στιγμή που ο Βορράς του Ηνωμένου Βασιλείου "πνίγηκε" από ακραίες βροχοπτώσεις και πλημμύρες, σε άλλα μέρη της Βρετανίας απόλαυσαν την πιο ζεστή μέρα που υπήρξε από το Σεπτέμβριο του 1911.

Στην πόλη Gravesend της κομητείας Kent, στη νοτιοανατολική Αγγλία, ο υδράργυρος ανέβηκε σε επίπεδα ρεκόρ καθώς άγγιξε τους 34.4 βαθμούς Κελσίου ενώ στο Heathrow του Λονδίνου έφτασε τους 32.8 βαθμούς. 


Παράλληλα πολλά άλλα μεγάλα τμήματα της νότιας Αγγλίας απολαμβάνουν θερμοκρασίες της τάξης των 31 και 32 βαθμών Κελσίου.

Δηλαδή περισσότερο από τη Ρώμη, την Κρήτη, την Ταϊλάνδη, τη Μαγιόρκα και τη Μαδρίτη, αναφέρει χαρακτηριστικά η Daily Mail.


Ωστόσο, σε άλλα μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου, επικράτησαν ισχυρές βροχοπτώσεις που μετέτρεψαν τους δρόμους σε ποτάμια, όπως στο Βορειοδυτικό και Βορειοανατολικό Yorkshire και σε τμήματα της Σκωτίας.

Στο Manchester μάλιστα η βροχή χθες ήταν τόσο ισχυρή που προκάλεσε την αναβολή του αγώνα Μάντσεστερ Σίτι - Μπορούσια Μενχενγκλάντμπαχ ενώ στην πολυσύχναστη εμπορική περιοχή Street Μarket, στο κέντρο της πόλης, μία μεγάλη ποσότητα νερού συγκεντρώθηκε στη στάση του τραμ.