Breaking News

Ρεκόρ συμμετοχών στον 5ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης - Οι νικητές (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η μεγαλύτερη νυχτερινή γιορτή της χώρας έσπασε για άλλη μια χρονιά κάθε ρεκόρ καθώς περισσότεροι από 21.000 δρομείς κάθε ηλικίας, από 12 έως 95 ετών, συμμετείχαν στον 5ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης.

Όπως δημοσιεύει το επίσημο σάιτ της διοργάνωσης (thessalonikihalfmarathon.org), πρωταθλητές των μεγάλων αποστάσεων, Παραολυμπιονίκες, Ολυμπιονίκες διαφόρων αθλημάτων και καταξιωμένοι εκπρόσωποι του ελληνικού αθλητισμού - ανάμεσά τους ο Ολυμπιονίκης του ύψους Λάμπρος Παπακώστας, ο παγκόσμιος πρωταθλητής των 400μ. εμπόδια Περικλής Ιακωβάκης, η Ολυμπιονίκης της τοξοβολίας Φωτεινή Βαβάτση -, άτομα με αναπηρίες, προσωπικότητες της πόλης και ολόκληρης της χώρας, καθώς και μαθητές, απόλαυσαν τη χαρά της συμμετοχής τους σε μία άδεια από αυτοκίνητα Θεσσαλονίκη, γεμάτη ήχο και χρώμα, που προσέφερε η παρουσία έξι σχημάτων ζωντανής μουσικής και τεσσάρων ραδιοφωνικών σταθμών.

Παράλληλα, νέο εντυπωσιακό ρεκόρ σημειώθηκε και στον αριθμό των εκπροσωπούμενων χωρών, αφού στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν δρομείς από 61 χώρες και πέντε ηπείρους.


Η εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου των 21,1 χλμ. δόθηκε με τη δύση του ήλιου του Σαββάτου στις 18:45, από το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ενώ ο τερματισμός της κούρσας έγινε στο Λευκό Πύργο.

Νικητής αναδείχθηκε ο Αντώνης Παπαδημητρίου στους άντρες ενώ στην κατηγορία των γυναικών η Σόνια Τσεκίνι θριάμβευσε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Ο Δρόμος Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ. ξεκίνησε στις 21:15 από το Δημαρχιακό Μέγαρο με εντυπωσιακό τρόπο, αφού την εκκίνηση έδωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης έχοντας δίπλα του Παραολυμπιονίκες.

Την αψίδα του τερματισμού στο Λευκό Πύργο πέρασε πρώτος ο νικητής του 2014 Ιάσων Ιωαννίδης και στις γυναίκες, ταχύτερη όλων ήταν η καταξιωμένη 48χρονη Ιταλίδα πρωταθλήτρια Γκλόρια Μαρκόνι, που πρώτευσε με νέο εντυπωσιακό ρεκόρ αγώνων (16:53).