Breaking News

Ανατροπή στο τέλος των ερευνών στην Κω! Βρήκαν το αυτοκινητάκι του μικρού Μπεν; (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Λίγες ώρες μόλις από την ανακοίνωση της ολοκλήρωσης των αναζητήσεων στην Κω για τα λείψανα του μικρού Ben Needham από  τους Βρετανούς αστυνομικούς του Νότιου Yorkshire, και λίγο πριν φύγουν από το νησί, υπάρχει μια σημαντική εξέλιξη, όπως δημοσιεύει η βρετανική Mirror, που έχει στρέψει το ενδιαφέρον της στην υπόθεση την οποία καλύπτει με καθημερινό ρεπορτάζ.

Ένα μικρό κίτρινο αυτοκίνητο με το οποίο ο Ben ήταν σχεδόν βέβαιο ότι έπαιζε την ημέρα που εξαφανίστηκε στην Κω το 1991 σε ηλικία 21 μηνών, ανακαλύφθηκε μέσα στη σκόνη, λίγο πριν σταματήσουν οι έρευνες.

Σύμφωνα με τη Mirror, το αυτοκινητάκι βρέθηκε την Κυριακή σε σημείο που ο οδηγός του εκσκαφέα Κωνσταντίνος Μπάρκας πετούσε μπάζα, περίπου μισό μίλι από το σπίτι που έμενε ο Ben και η οικογένειά του, όταν εξαφανίστηκε.


Όταν οι αστυνομικοί το έδειξαν στην 43χρονη μητέρα του Kerry και την 64χρονη γιαγιά του Christine, οι δύο γυναίκες συγκλονίστηκαν.

"Εγώ συγκλονίστηκε από αυτό. Ήταν ένα σοκ. Είμαι 90% σίγουρη ότι ήταν του Ben. Όταν το είδα αρχικά ένιωσα δυσπιστία. Προφανώς δεν είχε σκουριάσει επειδή ήταν κρυμμένο στη σκόνη και όχι σε βρεγμένο οδόστρωμα. Θυμάμαι ότι αγοράσαμε δύο αυτοκίνητα. Εμείς δεν είχαμε πολλά χρήματα αλλά αγοράσαμε ένα συρόμενο λεωφορείο και δύο αυτοκίνητα" είπε, μεταξύ άλλων, η γιαγιά του. 

Από την πλευρά της η μητέρα του, Kerry, πρόσθεσε: "Ξεχνάς τα παιχνίδια του παιδιού σου μέχρι να τα ξαναδείς. Δε νομίζω ότι η μαμά μου θέλει να το πιστέψει. Θυμάμαι αμυδρά αυτό το παιχνίδι αλλά μοιάζει οικείο. Ήμουν με τη μαμά μου όταν το αγοράσαμε από ένα κατάστημα παιχνιδιών στην Κω. Μαζί με το αυτοκίνητο αγοράσαμε και μερικά ζωάκια".


Σύμφωνα με το επίσημο πόρισμα, που ανακοίνωσε χθες ο επικεφαλής ντετέκτιβ Jon Cousins, ​​ο Ben καταπλακώθηκε κατά λάθος από τον εκσκαφέα που οδηγούσε ο Κωνσταντίνος Μπάρκας. Μετά την εύρεση του παιχνιδιού, οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι στη συνέχεια το άψυχο κορμί του μικρού μεταφέρθηκε. 

Το αυτοκινητάκι θα μεταφερθεί στη Βρετανία για να εξεταστεί. Όμως παρά τα συμπεράσματα της αστυνομίας η οικογένεια επιθυμεί να βρει τα λείψανα του μικρού. "Πρέπει να τον βρούμε. Πρέπει να τον πάω κάπου να αναπαυθεί εν ειρήνη. Κάπου που να μπορώ να τον θυμάμαι" είπε χαρακτηριστικά την Κυριακή στη Mirror η μητέρα του.