Breaking News

Αρχιεπίσκοπος: «Χρήση των παλιών βιβλίων στα θρησκευτικά» - Φίλης: «Θα εφαρμοστούν τα νέα προγράμματα» (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
"Έγινε μία συνάντηση, μιλήσαμε, λύθηκαν όλες οι παρεξηγήσεις. Ο διάλογος για τα θρησκευτικά θα συνεχιστεί" δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά την έξοδό του το βράδυ της Τετάρτης από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τη δίωρη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στην οποία παρευρέθηκε ο Πάνος Καμμένος και ο Νίκος Φίλης.

"Αρχίζουμε έναν αγώνα συνεργασίας από την αρχή για τη μορφή των θρησκευτικών. Θα χρησιμοποιηθούν τα παλαιά βιβλία μέχρι να γραφτούν τα καινούρια και η προσπάθεια των διορθώσεων θα γίνει από τώρα. Δεν συζητήθηκε το ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης", πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος.



Από την πλευρά του ο Νίκος Φίλης δήλωσε, μεταξύ άλλων: "Υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να τα συζητούμε, η Εκκλησία και η Πολιτεία. Για το θέμα των θρησκευτικών η συζήτηση αφορούσε την εφαρμογή των νέων προγραμμάτων. Θα εφαρμοστούν. Είναι απόφαση, ευθύνη και αρμοδιότητα της Πολιτείας το θέμα της εκπαίδευσης. Βεβαίως, ταυτοχρόνως όπως ξέρετε δεν υπάρχουν νέα βιβλία, έχουμε διανέμει τα περσινά βιβλία. Και όπως όλα τα μαθήματα έτσι και τα θρησκευτικά, θα αξιολογηθεί το μάθημα των θρησκευτικών με τα νέα προγράμματα. Θα ακουστούν ξανά οι απόψεις και τις Εκκλησίας και θα καταλήξουμε στο τέλος του χρόνου στην οριστική μορφή των νέων προγραμμάτων".