Breaking News

Αρχίζουν τα μαθήματα στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. - Οι δηλώσεις του Παυσανία Παπαγεωργίου στην ΕΡΤ (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Από σήμερα ανοίγουν τα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης...

Όπως δήλωσε στην εκπομπή "Πρωινή Ζώνη" της ΕΡΤ1 ο Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς Παυσανίας Παπαγεωργίου, 134 δημόσια Ι.Ε.Κ. λειτουργούν αυτή τη στιγμή με 15.500 εγγεγραμμένους σπουδαστές ενώ υπάρχουν και άλλα δύο τα οποία δεν έχουν εγγεγραμμένους το πρώτο εξάμηνο και πιθανώς να ξεκινήσουν μαθήματα το εαρινό εξάμηνο, αν εκδηλωθεί ενδιαφέρον για εγγραφές.

Τα Ι.Ε.Κ. άνοιξαν σήμερα, Παρασκευή, ώστε αν προκύψουν προβλήματα να λυθούν το Σαββατοκύριακο, εξήγησε ο κ. Παπαγεωργίου ο οποίος τόνισε ότι συνήθως κάθε χρόνο κάποιοι από τους εγγεγραμμένους δεν συνεχίζουν, οπότε θα δοθεί η ευκαιρία σε κάποιους επιλαχόντες. 

"Υπάρχει λίστα επιλαχόντων. Υπήρχαν πάνω από 20 χιλιάδες οι οποίοι είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον, δεν μπορούμε να τους πάρουμε όλους σε καμία περίπτωση. Είναι κορεσμένο το σύστημα λόγω των οικονομικών και λόγω του ότι δεν είχε δομηθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε να αντεπεξέλθει στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας. Πλέον υπάρχει μία νέα εθνική στρατηγική και από το επόμενο έτος θα καλύπτονται  σε μεγαλύτερο βαθμό οι ανάγκες της κοινωνίας" πρόσθεσε.

Από την άλλη, για τους ωρομίσθιους καθηγητές των Ι.ΕΚ., είπε ότι έχουν αρχίσει να εξοφλούνται οι οφειλές των δεδουλευμένων τους.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του.