Breaking News

Ειρήνη Μερκούρη: Αγωγή κατά τηλεοπτικού σταθμού για μια φωτογραφία που την κατέστρεψε

Διαφήμιση
Αναστατωμένη και με δάκρυα στα μάτια εμφανίστηκε η Ειρήνη Μερκούρη στο Πρωτοδικείο για την αγωγή της κατά τηλεοπτικού σταθμού που εκδικάστηκε την Πέμπτη.

Όπως δημοσίευσε χθες η Espresso, η αγωγή της τραγουδίστριας αφορά το διάστημα από τις 25 Μαρτίου έως τις 16 Απριλίου του 2010, όταν σε ρεπορτάζ που προβλήθηκαν στο δελτίο ειδήσεων του Star και σε εκπομπές εμφανιζόταν μία συγκεκριμένη φωτογραφία της, συνοδευόμενη από ερωτήματα για πλαστικές επεμβάσεις που είχαν ως αποτέλεσμα την πτωτική πορεία της καριέρας της, τα χρέη και την ψυχολογική της κατάρρευση. Η ίδια μάλιστα προσκόμισε και έγγραφο που πιστοποιεί ότι δεν έχει κάνει πλαστική.

Πριν από την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας η πλευρά του σταθμού υποστήριξε ότι η Ειρήνη Μερκούρη είχε εμφανιστεί το 2010 σε δίωρη εκπομπή του καναλιού για να απαντήσει, οπότε η όποια απαίτησή της έχει ικανοποιηθεί.

Μάρτυρας από την πλευρά του καναλιού τόνισε ότι πριν δημοσιευθεί το θέμα επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον τότε μάνατζερ της Ειρήνης Μερκούρη και ότι λίγες ημέρες αργότερα η τραγουδίστρια εμφανίστηκε σε εκπομπή για να απαντήσει, χωρίς να διευκρινίσει τι είχε συμβεί. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, δήλωσε:

«Κάποια sites άρχισαν να σχολιάζουν τη φωτογραφία και εμείς ασχοληθήκαμε στη συνέχεια και κάναμε ρεπορτάζ. Δεν το σήκωσε η ίδια. Το σήκωσε ο πρώην καλλιτεχνικός της μάνατζερ, ο κ. Τσαγκαράκης, και είπε ότι δεν θέλει να κάνει δήλωση. Πολλές εκπομπές ασχολήθηκαν. Δεν είπαμε ποτέ για καταστροφή καριέρας ή κατάθλιψη. 

Όλοι ξέραμε ότι είναι μια όμορφη γυναίκα και αυτή η φωτογραφία προκάλεσε ενδιαφέρον. Θα μπορούσε με ένα τηλέφωνο να παρέμβει. Οι πόρτες ήταν ανοιχτές. Επειδή δεν το διέψευσε, ήταν σαν να το συντηρεί η ίδια. Εγώ της έκανα backstage στα γυρίσματα της εκπομπής Gala, στην οποία φιλοξενήθηκε, και τη ρώτησα για το θέμα, αλλά δεν ήθελε να απαντήσει».

Όμως στο δικαστήριο κατέθεσε οργισμένος ο αδελφός της ενώ η τραγουδίστρια ξεσπούσε σε κλάματα στην αίθουσα. Μεταξύ άλλων, είπε: 

«Στις 24 Μαρτίου 2010 η Ειρήνη είχε πάει σε εκδήλωση στη Γλυφάδα και την έβγαλαν φωτογραφία. Μετά έπαιζε για πολύ καιρό. Ήταν μια παραμορφωμένη εικόνα. Έχει και χαρτί από γιατρό ότι δεν έχει κάνει ποτέ πλαστική! Ήθελαν να θίξουν την τιμή και την υπόληψή της. Της δημιούργησαν ψυχολογικά θέματα. Έλεγαν ότι είναι τέρας και ότι πάσχει από κατάθλιψη. Μάλιστα, συνόδευαν το ρεπορτάζ με θλιβερή μουσική, σαν να ήταν θρίλερ! Έγραψαν σε λεζάντα ακόμη και πως πρόκειται για διαφημιστικό τρικ. Είχαν φέρει και γιατρό να εξετάσει τη φωτογραφία και να πει αν έχει κάνει πλαστικές! Απορώ πώς αυτός ο άνθρωπος δεν έχει εξεταστεί από συμβούλιο γιατρών.

Έπαιζαν 25 μέρες το θέμα. Δεν την έπαιρναν πια στα μαγαζιά. Από το 2011 ως το 2014 έχασε πολλές δουλειές. Έβγαζε τον μήνα κάποιες χιλιάδες ευρώ από συναυλίες και χάθηκαν. Σήμερα έχει υπαχθεί στον νόμο Κατσέλη. Είχε πάρει δάνειο περίπου 700.000 ευρώ. Όταν κάποιος βγάζει από τη δουλειά του 45.000 τον χρόνο, νιώθει την ασφάλεια να πάρει δάνειο. Δεν ήξερε ότι θα βρεθεί το κανάλι να την καταστρέψει μέσα σε 25 μέρες.

Εκτός από την καριέρα της που καταστράφηκε, με αποτέλεσμα να χρωστάει δάνεια, έχουμε και τον άνθρωπο. Αυτή η φωτογραφία κατέστρεψε την πορεία της. Περπατάει παντού και λένε όλοι: "Να, να, να, αυτή είναι"».

Πηγή: Espresso