Breaking News

Η συνέντευξη της Αναγνωστοπούλου στην ΕΡΤ: «Οι αποφάσεις του ΣτΕ είναι σεβαστές, όχι πάντα εκτελεστέες» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα στην ΕΡΤ1 η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου.

Η κ. Αναγνωστοπούλου μίλησε κυρίως για την ολοένα και αυξανόμενη φυγή των νέων πτυχιούχων σε χώρες του εξωτερικού, δεδομένου ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, ένας στους δύο Έλληνες πτυχιούχους δεν βρίσκουν δουλειά.

Η αναπληρώτρια υπουργός αναφέρθηκε επίσης και  στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, τονίζοντας πως "κάποια πολιτικά κόμματα θέλουν να στηρίξουν κάποιους καναλάρχες και γι' αυτό έχει γίνει όλη αυτή η λυσσώδης προσπάθεια". 

Όταν ρωτήθηκε  αν θα θεωρήσει ήττα για την κυβέρνηση ενδεχόμενη απόφαση του ΣτΕ ότι ο νόμος για τις άδειες δεν είναι συνταγματικός, απάντησε:

"Προσωπικά θεωρώ ότι δεν πρέπει να θεωρηθεί ήττα σε καμία περίπτωση Το ΣτΕ εκδίδει αποφάσεις, παίρνει αποφάσεις για σημαντικά θέματα. Αυτές οι αποφάσεις βεβαίως είναι σεβαστές, δεν είναι πάντα εκτελεστέες όπως έχει φανεί στο παρελθόν. Εγώ δεν μπορώ να πω από μόνη μου κάτι. Αυτό είναι θέμα συλλογικής απόφασης και εκεί πρέπει να κριθεί γιατί πρέπει να δει κανείς την απόφαση και το σκεπτικό της. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να το κρίνω εγώ".

Η κ. Αναγνωστοπούλου δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση για το τι θα συμβεί σε περίπτωση που το ΣτΕ κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο. "Εδώ είναι ένα μεγάλο ερώτημα. Θέλουμε να επανέλθει αυτή η αναρχία στη χώρα; Ήταν κατάφωρα αντισυνταγματική η κατάσταση που επικρατούσε" είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε στο βίντεο ολόκληρη τη συνέντευξη.