Breaking News

Ολόκληρη η συνέντευξη του Τρύφων Αλεξιάδη στον Σκάι: «Ιστορίες για αγρίους οι πλειστηριασμοί...» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Καλεσμένος στον Σκάι ήταν σήμερα ο Τρύφων Αλεξιάδης ο οποίος παραχώρησε μία συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης στον Γιώργο Αυτιά.

Αναφερόμενος στους πλειστηριασμούς ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών δήλωσε: 

«Αυτό που επεξεργαζόμαστε αυτή τη στιγμή είναι να υπάρξει μία διάταξη για τους πολίτες που έχουν χρέη μόνο προς την εφορία και να μπορούν μέσα από αυτή τη διαδικασία να προστατεύσουν την πρώτη κατοικία τους.

Εδώ να απαντήσω σε μία από τις πολλές ιστορίες για αγρίους που ακούγονται το τελευταίο χρονικό διάστημα για τους δήθεν πλειστηριασμούς που κάνει το υπουργείο Οικονομικών για την πρώτη κατοικία. Αν υπάρχει κάποιος ας βγει στην εκπομπή, να μιλήσουμε και δημόσια μαζί, να μας πει σε ποιες περιπτώσεις έχουμε κάνει πλειστηριασμούς σε πρώτη κατοικία. Αν κάποιοι θεωρούν πρώτη κατοικία αυτόν τον μεγαλοοφειλέτη, ο οποίος χρωστά 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ στην εφορία, τότε μάλλον έχουμε χάσει την έννοια των λέξεων. 

Δεν γινόταν και δεν γίνονται πλειστηριασμοί στην πρώτη κατοικία. Έχουμε δώσει αυτή την κατεύθυνση. Δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων γίνονται και πρέπει να γίνονται και κατασχέσεις σε ότι αφορά τραπεζικά προϊόντα βεβαίως και γίνονται».

Για  τον ακατάσχετο λογαριασμό ο Τρύφων Αλεξιάδης είπε ότι θα υλοποιηθεί σύντομα με νομοσχέδιο στη Βουλή το προσεχές διάστημα, ενώ μίλησε επίσης, μεταξύ άλλων, για τα τέλη κυκλοφορίας, τους φόρους ακινήτων, το περιουσιολόγιο και τη φορολόγηση πολιτών και επιχειρήσεων.

Δείτε στο βίντεο ολόκληρη τη συνέντευξη.