Breaking News

Καταστροφές κτιρίων και τραυματίες από τις ισχυρές σεισμικές δονήσεις στην Ιταλία (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ισχυροί σεισμοί έπληξαν  το βράδυ της Τετάρτης την κεντρική Ιταλία, δύο μήνες μετά το φονικό σεισμό που άφησε πίσω του 298 νεκρούς.

Σύμφωνα με το Euronews ένα ηλικιωμένος κατέληξε από ανακοπή καρδιάς ενώ τραυματίστηκαν 10 άτομα. Οι σεισμοί έγιναν ιδιαίτεροι αισθητοί και στη Ρώμη.

O πρώτος σεισμός ήταν 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε στις 19:10 τοπική ώρα, κοντά στο χωριό Visso της επαρχίας Macerata.

Δύο ώρες αργότερα ακολούθησε ισχυρότερος σεισμός  5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην ίδια περιοχή ενώ νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο και για τρίτο σεισμό 5,6 Ρίχτερ.

Το χωριό Visso απέχει μόλις 70 χιλιόμετρα από το Amatrice το οποίο μέτρησε τους περισσότερους νεκρούς κατά το φονικό σεισμό του Αυγούστου.


Η πόλη Camerino πιστεύεται ότι έχει υποστεί σοβαρές καταστροφές. Ένας κάτοικος δήλωσε στο BBC: "Ο καθένας εγκαταλείπει το Camerino με τα πόδια ή το αυτοκίνητο. Δύο εκκλησίες καταστράφηκαν και πολλά σπίτια έπεσαν".

Υπάρχουν επίσης αναφορές στην ευρύτερη περιοχή το σεισμού για διακοπές σε γραμμές ηλεκτρικού ρεύματος, ζημιές σε ιστορικά κτίρια και μια κατολίσθηση σε έναν κεντρικό δρόμο βόρεια της Ρώμης. Τα σχολεία της περιοχής θα παραμείνουν την Πέμπτη κλειστά.

"Αυτές οι δονήσεις συνδέονται με το σεισμό του Αυγούστου. Οι μετασεισμοί μπορεί να διαρκέσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, μερικές φορές για μήνες" δήλωσε ο Mario Tozzi του Εθνικού Ινστιτούτου Γεωφυσικής της Ιταλίας.

Δείτε το βίντεο του Euronews.



Πληροφορίες από BBC - Euronews