Breaking News

Μπακογιάννης για τους δολοφόνους του πατέρα του: «Ήθελα μόνο να τους κοιτάξω στα μάτια» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη από την τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» .το πρωί της Τρίτης 26ης Σεπτεμβρίου 1989 συγκλόνισε την πολιτική επικαιρότητα εκείνων των ημερών.

O εκλεγμένος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία κηδεύτηκε στο Καρπενήσι, στις 29 Σεπτεμβρίου 1989 παρουσία κόσμου, που φώναζε συνθήματα κατά της τρομοκρατίας ενώ οι αρχές της πόλης τον τίμησαν δημιουργώντας το ομώνυμο πάρκο, όπου έχει στηθεί ο ανδριάντας του και δίνοντας το όνομά του σε κεντρικό δρόμο της πόλης.

Ο γιος του, Κώστας Μπακογιάννης, τότε ήταν 11 ετών. Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος μίλησε στην κάμερα του "Σου-Κου για τις δύσκολες στιγμές που ακολούθησαν.

"Είναι πάρα πολύ δύσκολο να μιλάς γι' αυτό, ειδικά δημόσια. Προφανώς η ζωή σου αλλάζει εντελώς αλλά δεν είμαι ο μόνος. Πάρα πολλοί από εμάς έχουν χάσει ανθρώπους που αγαπάνε. Πολλοί το έχουν ζήσει αυτό και το έχουν βιώσει. Έτσι είναι η ζωή" είπε μεταξύ άλλων.

Αναφερόμενος στον Κουφοντίνα και τον Ξηρό είπε: "Δεν νομίζω ότι υπάρχουν λόγια να περιγράψεις τα συναισθήματά σου. Εγώ το μόνο που ήθελα ήταν να τους κοιτάξω στα μάτια".

Και πρόσθεσε για το βιβλίο του Κουφοντίνα: "Kάθε του σελίδα είναι βουτηγμένη στο αίμα. Δεν άντεξα να το διαβάσω όλο".

Δείτε όσα δήλωσε στην εκπομπή του Ant1.