Breaking News

Nutmeg: Ο γηραιότερος γάτος του κόσμου έγινε 31 χρονών (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο γάτος με το όνομα Nutmeg, που γιόρτασε φέτος τα 31α γενέθλιά του, φέρεται να είναι ο γηραιότερος του κόσμου.

Ο σημερινοί ιδιοκτήτες του Liz και Ian Finlay, τον περιμάζεψαν πριν από 26 χρόνια, το 1990, όταν τον είδαν να τριγυρίζει ως αδέσποτος στον πίσω κήπο του σπιτιού τους. Όταν τον πήγαν για τις πρώτες ιατρικές εξετάσεις, ο κτηνίατρος τους είπε ότι ήταν τουλάχιστον πέντε ετών.

"Γιορτάζουμε τα γενέθλια του κάθε χρόνο τον Μάρτιο καθώς τον Μάρτιο του 1990 τον βρήκαμε" είπε ο Ian.



Η ηλικία αυτή του δίνει αμέσως τα σκήπτρα του γηραιότερου γάτου στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες τα οποία κατέχει ο γάτος Cordroy που είναι 26 ετών.

Όμως για να αποδειχτεί αυτό οι ιδιοκτήτες του πρέπει να επαληθεύσουν την ηλικία του με έγγραφα, κάτι που μέχρι στιγμής είναι δύσκολο μιας και ο Nutmeg ήταν αδέσποτος.

Ενδεικτικό ότι δεν του απομένει πολύς χρόνος ζωής είναι το γεγονός ότι το περασμένο έτος υπέστη σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο και κατέληξε για θεραπεία σε κτηνιατρική κλινική στο Newcastle.

Ο Nutmeg έχει και προφίλ στο Instagram (oldestlivingcat) με περισσότερους από 18,4 χιλιάδες ακόλουθους.


Όσο για το μυστικό της... μακροζωίας του, οι ιδιοκτήτες του λένε ότι είναι το καλό φαγητό σε συνδυασμό με την αγάπη που του δείχνουν.

"Παρά το γεγονός ότι του έχουν απομείνει μόνο τρία αριστερά δόντια, την Κυριακή τρώει ψητά ενώ τρελαίνεται για ζεστό κοτόπουλο. Μας ξυπνάει κάθε μέρα στις 5 το πρωί για να τον ταΐσουμε και στη συνέχεια ξανακοιμάται. Δεν έχουμε παιδιά και έτσι είναι το μωρό μας. Ακόμα κι αν πάμε μακριά, έχουμε ανθρώπους να έρθουν για να τον φροντίσουν. Είχε ένα υπέροχο καφέ τρίχωμα όταν τον βρήκαμε που τώρα έγινε γκρι, αλλά είναι σε καλή κατάσταση για την ηλικία του" είπαν χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι η γηραιότερη γάτα που έχει καταγραφεί ήταν στην Αμερική. Συγκεκριμένα ο γάτος Creme Puff πέθανε το 2005 σε ηλικία 38 χρόνων και 3 ημερών.

Πηγή: metro.co.uk