Breaking News

Οι επιζήσαντες: Σαν σήμερα η συντριβή του αεροπλάνου στις Άνδεις που συγκλόνισε τον πλανήτη (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Σαν σήμερα, στις 13 Οκτωβρίου 1972, ένα αεροπλάνο συντρίβεται στις Άνδεις και όσα ακολουθούν συγκλονίζουν ολόκληρο τον πλανήτη...

Το αεροπλάνο της Uruguayan Air Force ξεκίνησε την πτήση του από το Μοντεβιδέο στις 12 Οκτωβρίου του 1972 με προορισμό το Σαντιάγο. Επέβαιναν 5 μέλη πλήρωμα και 40 επιβάτες από μία ομάδα ράγκμπι, καθώς και μέλη των οικογενειών τους και φίλοι τους. Η ομάδα πήγαινε στο Σαντιάγκο για αγώνα που θα διεξαγόταν την επόμενη μέρα.

Λόγω επιδείνωσης του καιρού ο κυβερνήτης του αεροπλάνου αποφάσισε να κάνει προσγείωση στην πόλη Μεντόζα, της Αργεντινής, στους πρόποδες των Άνδεων, 120 μίλια από το Σαντιάγκο.

Την επόμενη ημέρα, στις 13 Οκτωβρίου 1972, οι καιρικές συνθήκες δεν βελτιώθηκαν, αλλά το πενταμελές πλήρωμα αποφάσισε να απογειωθεί για το Σαντιάγο.

Το αεροσκάφος FH-227 αντιμετώπισε πρόβλημα πάνω από τη Χιλή, έχασε ύψος, προσέκρουσε σε βουνό στις Άνδεις και συνετρίβη στο χιόνι.

Αρκετοί από τους επιβάτες εντοπίστηκαν σώοι 72 ημέρες αργότερα και ομολόγησαν ότι κατέφυγαν στον κανιβαλισμό, τρώγοντας σάρκες νεκρών επιβατών, προκειμένου να επιβιώσουν.

Στις 22 και 23 Δεκεμβρίου ελικόπτερα μετέφεραν τους 16 επιζώντες στο νοσοκομείο. Η απίστευτη ιστορία τους μεταφέρθηκε δύο φορές στη μεγάλη οθόνη.

Δείτε στα βίντεο το ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε παλαιότερα στην κρατική τηλεόραση, με συγκλονιστικές μαρτυρίες από τους επιζήσαντες.