Breaking News

Προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν: «Θα προστατεύσουμε τους ομοεθνείς μας στην Ελλάδα» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Προκλητικός εμφανίστηκε και πάλι σε δηλώσεις του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια συνεδρίου την Πέμπτη.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε στην ομιλία του:

«Γυρίσαμε ποτέ στο παρελθόν την πλάτη μας όταν αντιμετώπισαν δυσκολίες οι ομοεθνείς μας στην Βουλγαρία, στην Ελλάδα, στα Σκόπια, τα αδέλφια μας στη Βοσνία, στην Αλβανία και στο Κόσοβο; Είπαμε ποτέ πως οι υποθέσεις αυτές είναι εσωτερικές; Μπορούμε να γυρίσουμε την πλάτη μας; 

Όπως έχω αναφέρει, άλλα είναι τα φυσικά μας σύνορα και εντελώς διαφορετικά είναι τα σύνορα της καρδιάς μας. Τα αδέρφια μας που βρίσκονται από την Ευρώπη μέχρι και την Αφρική, από τη Μεσόγειο μέχρι και τις ατελείωτες στέπες της Κεντρικής Ασίας βρίσκονται στα σύνορα της καρδιάς μας. Για μας τα Βαλκάνια είναι το ένα μέρος και ο Καύκασος το άλλο μέρος. 

Η έχθρα προς τους ξένους στην Ευρώπη αυξάνεται και εμείς είμαστε οι πρώτοι που αντιδρούμε. Γιατί; Διότι εκεί ζουν 5 εκατομμύρια πολίτες μας που έχουν τις ρίζες τους στην Τουρκία. Επιπλέον πρέπει να προσθέσουμε και τα αδέλφια μας από το Τουρκιστάν, το Αφγανιστάν και την Κεντρική Ασία που εγκαταστάθηκαν στην Ευρώπη. Είναι ηθική μας υποχρέωση να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά τους και να βρούμε λύσεις στα προβλήματά τους.»

Δείτε το ρεπορτάζ από τον ΣΚΑΪ.