Breaking News

Seataci: Το πολυτελές γιοτ που θα μπορεί να ταξιδεύει όπως οι... φάλαινες (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μια φουτουριστική νέα ιδέα, που είναι εμπνευσμένη από την ουρά της φάλαινας, θα μπορούσε να αλλάξει τον τρόπο που τα σκάφη πλέουν στο νερό.

Σήμερα σχεδόν όλα τα πλοία μπορούν να ταξιδεύουν μεγάλες αποστάσεις και το πράττουν με τη βοήθεια που έχουν από τους τεράστιους έλικες οι οποίοι παρέχουν την κινητήρια δύναμη.

Ωστόσο, το Seataci, ένα πολυτελές γιοτ αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο οραματίστηκε ο Καναδός μηχανικός Charles Bombardier από το Μόντρεαλ, έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να έχει τη δυνατότητα να ταξιδέψει με τη βοήθεια της κίνησης των κυμάτων, όπως ακριβώς κάνουν οι φάλαινες.


Όπως δημοσιεύει η Daily Mail, ο Bombardier εξήγησε ότι το Seataci θα χρησιμοποιήσει ένα φιλικό προς το περιβάλλον σύστημα, που  θα μπορούσε να είναι πιο αποτελεσματικό από ό,τι τα παραδοσιακά μέχρι σήμερα συστήματα, το οποίο θα το επιτρέψει να ταξιδεύει κάνοντας ελάχιστο θόρυβο. Στο πολυτελές γιοτ θα υπάρχει πισίνα όπως και πανοραμικά παράθυρα στο μέρος που βρίσκεται κάτω από το νερό, δίνοντας έτσι την εικόνα στους επιβαίνοντες ενός ενυδρείου μέσα στη θάλασσα.

Το σκάφος θα διαθέτει δύο λοβούς του κινητήρα σε κάθε πλευρά, χρησιμοποιώντας ένα σύστημα παρόμοιο με τα υποβρύχια.

Οι λοβοί αυτοί θα συμβάλουν στη σταθεροποίηση του γιοτ και θα το ωθούν προς τα εμπρός χρησιμοποιώντας τα κύματα που δημιουργούνται από τη χρήση «ενός ταλαντευόμενου ελάσματος», που έχει σχεδιαστεί για να μιμείται την κίνηση που κάνουν τα θαλάσσια θηλαστικά, όπως οι φάλαινες και τα δελφίνια.


Ο Bombardier είπε στη MailOnline Travel ότι τα 100 εκατομμύρια δολάρια θα είναι το σημείο εκκίνησης καθώς ανάλογα με τον εξοπλισμό το ποσό θα αυξάνεται. Ωστόσο δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με το αν έχει αναλάβει κάποια εταιρεία την κατασκευή του.