Breaking News

Συγκλονίζει η 10χρονη που σώθηκε από την «κόλαση» της Μοσούλης (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μέσα στη φρίκη του πολέμου υπάρχουν και περιστατικά που δημιουργούν ελπίδες για ένα διαφορετικό αύριο.

Η 10χρονη Aysha μαζί με τη μητέρα της για 3 ημέρες έμειναν χωρίς φαγητό ή νερό, τη στιγμή που έξω από το σπίτι τους μαίνονταν η μάχη για την απελευθέρωση της Μοσούλης μεταξύ ιρακινών στρατευμάτων και μονάδων του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους.

Όπως δημοσιεύει η Daily Mail, όταν η σωτηρία έφθασε την περασμένη Πέμπτη, μετά από σφοδρές μάχες πολλών ημερών, η μικρή ξέσπασε σε κλάματα ενώ δεν έκρυψε την ανακούφιση που ένιωσε.

Ευχαρίστησε τους διασώστες της και προσφέρθηκε μάλιστα μέχρι και να φιλήσει τα πόδια τους.


Κρατώντας τα μπισκότα και το εμφιαλωμένο νερό που της έδωσαν οι στρατιώτες τους είπε συγκινημένη: «Είμαι τόσο ευγνώμων σε σας. Νόμιζα ότι ποτέ δεν θα έρθετε για να μας σώσετε. Δεν είχαμε τροφή ή νερό για τρεις μέρες. Μείναμε εγώ και η μητέρα μου. Ο πατέρας μου σκοτώθηκε από τους τρομοκράτες οι οποίοι πήραν μαζί τους άντρες και παιδιά. Δεν ξέρουμε τι συνέβη σ' αυτούς. Μερικοί από αυτούς πέθαναν. Θα ήθελα να φιλήσω τα πόδια σας».


Ένας στρατιώτης πήρε εμφανώς χαρούμενος στην αγκαλιά του τη μικρή και στη συνέχεια της έδωσε στοργικά ένα φιλί στην κορυφή του κεφαλιού της.

Η 10χρονη και η μητέρα της μεταφέρθηκαν στο κοντινό χωριό Qayyarah, το οποίο έχει επίσης ελευθερωθεί ωστόσο σε άλλα σημεία οι μάχες συνεχίζονται.

Πηγή: Daily Mail