Breaking News

Το μεγαλύτερο θαλάσσιο πάρκο στον κόσμο θα δημιουργηθεί στην Ανταρκτική (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
To μεγαλύτερο θαλάσσιο πάρκο του κόσμου θα δημιουργηθεί στον Ωκεανό της Ανταρκτικής και θα καλύπτει μια τεράστια επιφάνεια 1,55 εκατομμυρίου τετραγωνικών χιλιομέτρων ωκεανού. Αυτό αποφασίστηκε από 24 χώρες μαζί με την Ε.Ε...

Η Επιτροπή για την Διατήρηση των Έμβιων Θαλάσσιων Πόρων της Ανταρκτικής, που συναντήθηκε στην Αυστραλία από τις 17 έως τις 28 Οκτωβρίου, επισήμανε ότι το θαλάσσιο πάρκο της Θάλασσας Ρος θα προστατεύεται από την εμπορική αλιεία για 35 χρόνια.

Το καταφύγιο θα καλύπτει πάνω από το 12% του Νότιου Ωκεανού ο οποίος φιλοξενεί πάνω από 10.000 είδη ζώων.

Η Θάλασσα Ρος αποτελεί προέκταση του Ειρηνικού Ωκεανού που φέρεται να εισχωρεί βαθιά στη ζώνη της Ανταρκτικής. Σύμφωνα με το wikipedia, το πλέον αξιοπερίεργο της θάλασσας αυτής είναι η παράκτια ζώνη της που βρίθει από ηφαίστεια. Η δε επιφανειακή της θερμοκρασία είναι περίπου -1,8 °C. Η Θάλασσα Ρος χαρακτηρίζεται πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, πλαγκτόν και γι'αυτό το λόγο καθίσταται ικανή να θρέψει πολλά μεγαλόσωμα είδη ψαριών καθώς και φώκιες, φάλαινες, θαλάσσια πουλιά που απαντώνται στη περιοχή. Η εν λόγω θάλασσα αποτελεί πόλο τουριστικής έλξης αφού βρίσκεται στη "καρδιά " της Ανταρκτικής.

Δείτε το ρεπορτάζ του Euronews.